Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Inne] Jaka drukarka laserowa do 400 zł?

Matius_guitar 13 May 2012 18:57 4038 11
    Matius_guitar
    Level 11  
    Witam,

Stary sprzęt, a mianowicie HP LaserJetIIP+ się wysłużył i muszę kupić nową drukarkę laserową. Potrzebuję drukować tylko w czarnym kolorze. Poza tym oczekuję wydajności oraz taniej eksploatacji (czyli tanich tonerów). Byłbym bardzo wdzięczny za wskazanie konkretnych modeli, które warto kupić, bo jest tego trochę i sam nie wiem za bardzo co wybrać.

Z góry dziękuję.
    zen3x
    Level 34  
    Wysokowydajne tonery mają np. lexmark optra T610, T630.
    jmg123
    Level 15  
    Hp 1018,1020, albo większe hp p2015 do tych 2 pierwszych toner na necie po 14zl na 2tys kartek drukarki nie do zdarcia ,do P2015 toner po 30zl za 3500 kartek
    Matius_guitar
    Level 11  
    Nie wspomniałem jeszcze, że szukam nowej drukarki - potrzebna faktura VAT. A te powyższe modele to raczej tylko używane...
    zen3x
    Level 34  
    W tej kwestii to nic rewelacyjnego nie znajdziesz. Nie ma co wybierać, wszystkie drukarki będą tanie w zakupie, drogie w użytkowaniu.
    jmg123
    Level 15  
    Na wszystkie te drukarki które napisałem dostaniesz fv bez problemu. a Sa takie które maja 900stron,. Wiec ciężko je nazwać używanymi, a po za tym przy takich kosztach użytkowania . Tak jak kolega wcześniej napisał jak kupisz tania nowa to za toner zapłacisz trochę więcej niż za drukarkę .Wiem co mowie bo sam handluje takim czymś
    jmg123
    Level 15  
    Gdzie widziałeś te zamienniki po 60zl? . Chyba złe popatrzyłeś, może zasypki kosztują 60zl
    Matius_guitar
    Level 11  
    Racja. 60 zł kosztuje pojedynczy toner. Jednak biorąc pod uwagę, że kolor nie będzie często drukowany (głównie tylko czarny) to suma sumarum wychodzi całkiem znośnie. Ostatecznie mogę pobawić się w proszek lub zainwestować w wieczny chip.
    suri1986
    Level 24  
    Jak drukujesz naprawdę dużo to tylko lexmark, z tym że nie wiem co to dla Ciebie dużo...
    Matius_guitar
    Level 11  
    Nie drukuje strasznie dużo... wychodzi pewnie ok. 500 stron na 1,5 miesiąca.
    Bizon_nizinny
    Level 15  
    To chyba już lepiej dołożyć nieco i wziąć choćby Epsona L100 z tej nowej serii Epsonów z kontenerkami. Wyjdzie Cię taniej eksploatacja jak w tych najtańszych laserowych szitach. I kolor będziesz mieć przynajmniej.