Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Szukam instrukcji obsługi do DTR Dyma 8 Grubościówka

Klimass 14 May 2012 07:44 24084 4
    Maskulanis
    Level 2  
    Witaj Klimass
    Mam podobny problem jak Ty w znalezieniu DTR dla dymy 8 może w mniejszym zakresie bo tylko rozebrałem mechanizm kół zębatych od posuwu w grubościówce i teraz nie mogę go złożyć do kupy. Moja dyma jest z 1978r i nie ma ręcznej dźwigni napinania paska posuwu. Przeglądnołem tą instrukcję obsługi, która jest na forum ale ten mechanizm kół zębatych jes inny niż w mojej. Mam do Ciebie pytanie i prośbę
    -czy twoja dyma ma ręczną dźwignię napinania paska posuwu grubościówki,
    -jeśli jest bez dźwigni to mam ogromną prośbę abyś zrobił 3-4 zdjęcia tego mechanizmu kół zębatych i przysłał na mojego maila dom(_at_)agencjadom.pl
    Pomoże mi to uruchomić moją zabawkę.
    Pozdrawiam - Maskulanis
    azm-61
    Level 11  
    Posiadam gdzieś DTR do DYMA i bodajże do DYMB choć ta druga jest już na elektrodzie, a lin do niej jest w drugiej wypowiedzi. Mam też gdzieś cały mechanizm ze starej DYMA bez dźwigni ręcznej, mogę poszukać ale za kilka dni. Jeśli nadal są potrzebne zdjęcia tego mechanizmu to proszę dać znać wtedy dołączę je do tematu.
    Tak na marginesie mechanizmy od DYMA i DYMB różnią się od siebie tylko dźwignią zwalniania napędu. Większych zmian konstrukcyjnych tam nie ma.

Andrzej

Dodano po 5 [godziny] 15 [minuty]:

Znalazłem mechanizm wyjątkowo szybko i zamieszczam tu jego zdjęcia. Może i innym użytkownikom tej maszyny też się przydadzą.
    Maskulanis
    Level 2  
    Andrzeju
    Bardzo Ci dziękuję już sobie poradzę. Pozdrawiam - Maskulanis