Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Agregat 2,4 kW 3f silnik napędzający "szarpie"

tarnel 17 Maj 2012 21:14 1864 3
  • #1 17 Maj 2012 21:14
    tarnel
    Poziom 1  

    Kod: rails
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod
    egat
    Witam mam taki problem silnik napędzający agregat pracuje nierówno tzn. wchodzi na obroty potem zwalnia na jakieś 2 sekundy rozpędza się i znowu zwalnia sytuacja się powtarza
    przy tym brak napięcia wyjściowego został odłączony regulator napięcia ale sytuacja się nie zmieniła silnik nadal "pracuje w cyklu obroty wzrastają obroty maleją i tak w kółko jest to typowy "chińczyk" po przezwojeniu stojana
    rezystancja uzwojeń
    U-V 9,6 Ω
    U-W 9,6 Ω
    U-gwiazda 4,8 Ω
    UZWOJENIA IDĄCE NA REGULATOR
    2,9 Ω
    0,9 Ω
    Uzwojenie idące na prostownik
    0,9 Ω
    Wirnik 34 Ω

    0 3
  • #2 18 Maj 2012 06:58
    329150
    Użytkownik usunął konto  
  • Pomocny post
    #3 18 Maj 2012 07:32
    sp5wcx
    Poziom 33  

    1) Proponuję wymieniać dalej po kolei wszystko, może trafisz wreszcie na coś co było uszkodzone (to był żart oczywiście).
    2) Proponuje przenieść ten temat do właściwego działu: Strona Główna -> Forum elektroda -> ElektroTechnika -> Elektro Maszyny i Urządzenia. Zobacz ile tam tematów jest odnośnie awarii tanich "jednorazowych" chińskich agregatów.

    0
  • #4 25 Maj 2012 03:24
    190_Wojciech
    Poziom 20  

    Regulator obrotów w silniku. ( odśrodkowy )
    Zgadywanie dotyczy chińczyka, a to jest loteria.

    0