Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

LG 47LD650 z adapterem wifi AN-WF100 - wolno działa

etlg 20 Maj 2012 17:44 3930 7
  • #1 20 Maj 2012 17:44
    etlg
    Poziom 7  

    Witam,

    Mam następującą konfigurację sprzętu :
    serwer Synology 212+
    router Edimax 3G6200N
    TV LG 47LD650 z adapterem wifi AN-WF100
    laptop

    Wszystkie urządzenia "widzą się", ale zdjęcia i filmy z serwera Synology strasznie wolno wyświetlają się na TV. Na serwerze mam zgrane płyty z kamery DVD Sony (format *.VOB) i zdjęcia po ok. 2MB. Pliki muzyczne *.wma natomiast w ogóle nie są widoczne na TV. Na laptopie wszystko śmiga bez żadnych odczuwalnych opóźnień.

    Czy ktoś mógłby mnie trochę naprowadzić na rozwiązanie problemu ?
    Czy to adapter AN-WF100 jest zbyt wolny ?

    0 7
  • #2 20 Maj 2012 21:50
    matis057
    Poziom 33  

    Jak wygląda siła sygnału na TV?

    0
  • #3 20 Maj 2012 22:39
    etlg
    Poziom 7  

    matis057 napisał:
    Jak wygląda siła sygnału na TV?


    3 kreski

    0
  • #5 20 Maj 2012 23:13
    etlg
    Poziom 7  

    matis057 napisał:
    na ile?

    Nie jest określone (załączam zdjęcie ekranu).
    Obok stoi laptop gdzie sygnał sieci jest 4 na 5.

    LG 47LD650 z adapterem wifi AN-WF100 - wolno działa

    1
  • #6 11 Paź 2012 21:59
    aszastra
    Poziom 9  

    Troszkę odświeżę temat.
    Mam TV LG LM620S z AN-WF100 już od początku zauważyłem, że transfer z internetem jest przynajmniej 3-4 razy wolniejszy niż podłączone bezprzewodowo do rutera ( Linksys) pozostałe moje 2 komputery.
    I tak komputery pokazują mi np trasfer 4MB/s a w TV jest 0,7-1,1 MBs.
    Serwis LG kazał zresetować ustawienia w TV jednak to nic nie dało :
    (dziękujemy za kontakt z naszym działem.
    W nawiązaniu do zgłaszanych objawów i poprzedniej korespondencji prosimy o wykonanie resetu fabrycznego sprzętu wchodząc w Ustawienia - Opcje - Reset Ustawień, a następnie zresetowanie opcji Premium wchodząc w Ustawienia - Wsparcie - Inicjowanie Opcji Premium.

    ). Co może być przyczyną takiego zjawiska , może adapter mam felerny ? Może jakieś pomysły ???
    Połączenie z rutera z odbiornikami jest filtrowane tylko po MACu , żadnych zabezpieczeń.

    0
  • #7 21 Mar 2013 07:55
    Sebastian.R
    Poziom 20  

    Z racji tego że posiadacie tego dongla USB AN-WF100 , to czy mogę prosić Was o podanie VID PID i SUBSYSTEM . Szukam możliwości podłączenia tańszego adaptera z możliwością edycji pamięci EEPROM , w miejsce oryginalnego (i nieco drogiego) AN-WF100. Dziękuję.

    0
  • #8 21 Mar 2013 12:12
    anmedia
    Poziom 39  

    etlg napisał:
    Na serwerze mam zgrane płyty z kamery DVD Sony (format *.VOB) i zdjęcia po ok. 2MB. Pliki muzyczne *.wma natomiast w ogóle nie są widoczne na TV

    I nie bedzie widoczne. Tzn moze sie wyswietlic ikona (zalezy od modelu TV) ale odtwarzanie nie bedzie mozliwe. To nie komputer.
    etlg napisał:
    Czy ktoś mógłby mnie trochę naprowadzić na rozwiązanie problemu ?

    Siec z pewnoscia dziala jako DHCP?! To podstawowy problem.
    etlg napisał:
    Czy to adapter AN-WF100 jest zbyt wolny ?

    Najgorsza z mozliwych rzeczy to stworzyc siec do przesylania multimediow za pomoca WiFi. Ten router poprzez WiFI ma maksymalna predkosc 150Mbps. Ta antena jest w standardzie b/g czyli maksymalna szybkosc to 54mbps.

    matis057 napisał:
    Jak wygląda siła sygnału na TV?

    Nie sugerowalbym sie tymi kreskami. Bardzo czesto nawet przy sile 2/5 kresek nie ma mozliwosci uzyskac polaczenia. Traktowalbym to jako informacje obiektywna.

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo