Witam,
problem jest następujący.
Radio Renault Radiosat 6010
Philips 22DC461 /62L
Po zakupie Scenica 99r, wersja przejściowa, wymieniałem akumulator i rozkodowało się radio. Samochód sprowadzony niestety nigdzie nie było kodu.
Na wyświetlaczu pojawiło się CODE.
Początkowo można było wprowadzać kod, jednak po trzech nietrafnych próbach zablokowało się definitywnie.
Radio dałem do rozkodowania.
W warsztacie zdjęli kod, co w efekcie dało, że radio po podłączeniu gra, lecz na wyświetlaczy widniał cały czas napis CODE.
Po powrocie do warsztatu majster coś tak po grzebał, i podłączył u siebie i na jego wyświetlaczu jest wszystko ok.
Natomiast jak podłącze w samochodzie mam tylko napis CODE.
Majster rozłożył ręce i się poddał.
Różnica jest tylko taka, że on miał jak twierdził starszy typ wyświetlacza niż ten co jest w moim samochodzie.
U niego dział u mnie CODE.
Ponadto pilot przy kierownicy dział, radio na niego reaguje.
Może ktoś z szanownych kolegów będzie miał jakiś pomysł?
Pozdrawiam,
djlexus
problem jest następujący.
Radio Renault Radiosat 6010
Philips 22DC461 /62L
Po zakupie Scenica 99r, wersja przejściowa, wymieniałem akumulator i rozkodowało się radio. Samochód sprowadzony niestety nigdzie nie było kodu.
Na wyświetlaczu pojawiło się CODE.
Początkowo można było wprowadzać kod, jednak po trzech nietrafnych próbach zablokowało się definitywnie.
Radio dałem do rozkodowania.
W warsztacie zdjęli kod, co w efekcie dało, że radio po podłączeniu gra, lecz na wyświetlaczy widniał cały czas napis CODE.
Po powrocie do warsztatu majster coś tak po grzebał, i podłączył u siebie i na jego wyświetlaczu jest wszystko ok.
Natomiast jak podłącze w samochodzie mam tylko napis CODE.
Majster rozłożył ręce i się poddał.
Różnica jest tylko taka, że on miał jak twierdził starszy typ wyświetlacza niż ten co jest w moim samochodzie.
U niego dział u mnie CODE.
Ponadto pilot przy kierownicy dział, radio na niego reaguje.
Może ktoś z szanownych kolegów będzie miał jakiś pomysł?
Pozdrawiam,
djlexus