Już ponad rok mam w aucie (Audi 80 B3, 89r. benz. 1,8) zainstalowaną instalację gazową firmy LECHO. Wczoraj zapalając auto (przełącznik WR na pozycji II - praca automatyczna) a potem zwiększając obroty, tak aby nastąpiło samoczynne przełączenie na gaz, przekaźnik w przełączniku WR wzbudził się (kilkanaście razy na sekundę przełączał styki-brzęczał), dodatkowo migały szybko diody: czerwona i żółta. Ponowne zapalenie auta (jeśli było to na pozycji 0-to zaraz po zapaleniu) nic nie pomogło (auto dalej chodziło na benzynie i brzęczał przekaźnik). Wymieniłem bezpiecznik 7,5A -ale ciągle nic.
W końcu przyjrzałem się temu przełącznikowi WR- pomiary nie wskazywały na uszkodzenie elektroniki (został sprawdzony też pod kątem zimnych lutów, zwarć, pęknięć). Dziś rano ponownie go wpiąłem do samochodu, poruszałem też kablami (każdą wtyczkę wyciągałem i ponownie wkładałem do gniazda) w instalacji w silniku. Po odpaleniu -znowu to samo
Wcześniej (parę tygodni temu) podczas przełączania na gaz przez ułamek sekundy przekaźnik buczał, ale zaraz było cacy.
Nie wiem już co mam robić-proszę o sugestie.
W końcu przyjrzałem się temu przełącznikowi WR- pomiary nie wskazywały na uszkodzenie elektroniki (został sprawdzony też pod kątem zimnych lutów, zwarć, pęknięć). Dziś rano ponownie go wpiąłem do samochodu, poruszałem też kablami (każdą wtyczkę wyciągałem i ponownie wkładałem do gniazda) w instalacji w silniku. Po odpaleniu -znowu to samo

Nie wiem już co mam robić-proszę o sugestie.