Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

ford mondeo 2.0 tdci '03 - alterantor, kontrolka po czasie się swieci

21 Maj 2012 22:33 5266 7
  • Poziom 9  
    Witam

    Mam problem z fordem, alternator ładuje 14.3V.

    Jak odpali się auto to kontrolka zapala się i gaśnie po około 1min zapali się.

    Alternator wymieniony na nowy oryginalny.

    Czy jest to wina sterownika silnika?? Bo na schemacie widać jak przewody wchodzą do komputera jest to pin 32 i 72.

    Proszę o pomoc.
  • Poziom 35  
    Odczytaj błedy i bedziesz wiedział co jest
  • Poziom 9  
    jutro podłącze się komputerem i zobaczę co wyjdzie
  • Poziom 2  
    Witam
    Mam podobny problem. Wymieniłem alternator w Mondeo mk3 2001r. 2,0 TDDi 115km. Po niedługim czasie zaczęła pokazywać się kontrolka ładowania mimo, że ładowanie było 14,2 przy uruchomionym silniku i włączonych różnych odbiornikach w aucie. Samochód nigdy nie gasł ani nie tracił mocy. Właściwie wszystko jest ok tylko pokazuje kontrolkę ładowania.
    Co może być przyczyną?
    Czy kolega "mlodygolf" dowiedział się czegoś z kompa?
  • Poziom 2  
    Wymieniałem bo poprzedni nie nadawał się już do regeneracji. Ale właśnie nie wiem jaki mi włożyli teraz bo samochód był odstawiony do elektryka przez warsztat w którym go zastawiłem. Po nowym roku jestem umówiony do tego warsztatu i razem z nimi pojadę do tego elektryka więc będę wiedział co zamontowali. Czytałem na forach że być może jedną z takich rzeczy może być źle dobrany alternator.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 2  
    A w jaki sposób? Czy kolejna wymiana alternatora? Na co zwrócić uwagę żeby wyeliminować usterkę?