Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Kino domowe + PS3 + Dekoder + PC + TV

janikbartek666 22 Maj 2012 15:19 1885 13
  • #1 22 Maj 2012 15:19
    janikbartek666
    Poziom 6  

    Witam mam pytanie
    Jak podłączyć Kino domowe Sony DAV-DZ340 strona z instrukcją ( http://www.sony.pl/product/hcs-surround-kit---dvd-player/dav-dz340#/Overview ) z PS3, PC, dekoderem do TV Samsunga ( http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&client...dsp=19&ved=1t:429,r:14,s:0,i:101&tx=111&ty=79 ) tak aby głośniki działały na wszystkich urządzeniach ????
    Z góry dzięki za pomoc ;)

    0 13
  • #2 22 Maj 2012 17:23
    Pablo1964
    Moderator

    Czego nie rozumiesz w instrukcji?

    0
  • #3 22 Maj 2012 17:40
    janikbartek666
    Poziom 6  

    Mam zajęte oba wejścia HDMI (PC i PS3) kablem euro mam podpięty dekoder i chodzi mi o to jak mam podpiąć to kino domowe żeby dźwięk chodził mi na PC, PS3 i na dekoderze!!!

    0
  • #4 22 Maj 2012 17:54
    Pablo1964
    Moderator

    Zintegrowane zestawy KD mają bardzo ograniczone możliwości współpracy z urządzeniami zewnętrznymi. Z opisu wynika, że kino ma jedno optyczne wejście audio. Możesz więc podpiąć tylko jedno urządzenie zewnętrzne, dysponujące wyjściem optycznym.

    0
  • #5 22 Maj 2012 18:03
    janikbartek666
    Poziom 6  

    a nie dało by się podpiąć tego przez TV kablem HDMI, żeby chociaż działało na 2 urządzeniach ???

    Dodano po 46 [sekundy]:

    albo w jakiś inny sposób???

    0
  • #6 22 Maj 2012 18:06
    Pablo1964
    Moderator

    To kino ma wejście HDMI? Instrukcja mówi tylko o wyjściu. Natomiast kino ma jeszcze wejście audio in (2 x chinch), do tego wejścia można wpiąć jedno urządzenie w trybie stereo.

    0
  • #7 22 Maj 2012 18:09
    janikbartek666
    Poziom 6  

    tak, tam w inst. masz na 13 stronie są rozrysowanie wszystkie wejścia. Reszty to nie wiem do czego są, jeszcze jest Euro

    0
  • #8 22 Maj 2012 18:16
    Pablo1964
    Moderator

    Według instrukcji kino nie ma gniazda Euro.

    0
  • #9 22 Maj 2012 18:18
    janikbartek666
    Poziom 6  

    A tak to gniazdo HDMI jest WYJŚCIOWE. A jak bym podpił kino do TV kablem HDMI a PS3 kablem optic. do kina to działało by to ?????

    Dodano po 2 [minuty]:

    Jest jest gniazdo (HDMI OUT), (Euro AV OUTPUT), Gniazdo TV (DIGITAL IN OPTICAL) i Gniazda SPEAKERS

    0
  • #10 22 Maj 2012 18:23
    Pablo1964
    Moderator

    janikbartek666 napisał:
    A jak bym podpił kino do TV kablem HDMI a PS3 kablem optic. do kina to działało by to ?????

    Powinno. Ale PS3 musisz także podpiąć do TV.

    0
  • #11 22 Maj 2012 18:29
    janikbartek666
    Poziom 6  

    tak, tak. A PC-ta da się jeszcze jakoś inaczej podpiąć czy nie ma opcji???? ;/

    0
  • #12 22 Maj 2012 18:36
    Pablo1964
    Moderator

    Skoro nie ma już gniazd, jak chcesz podpiąć? Dlatego odradzam wszystkim kupowanie zintegrowanych zestawów KD. Gdybyś kupił amplituner, nie miałbyś takich problemów.

    0
  • #13 22 Maj 2012 18:41
    janikbartek666
    Poziom 6  

    wiesz co nie mam jeszcze tego kina przymierzam się do niego i właśnie próbuje coś wymyślić ;/ . Jak masz jakieś fajny zestaw do polecania to możesz mi podesłać albo na co mam patrze jak będę szukał ?????

    0
  • #14 22 Maj 2012 19:09
    Pablo1964
    Moderator

    Dowolny amplituner. Mając PS3 nie musisz kupować odtwarzacza. Ale to nie jest dyskusja do tego działu forum.

    1
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo