Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung N530U3B nie wyłącza się...

soulreaver1 24 May 2012 16:14 2326 5
Computer Controls
    soulreaver1
    Level 21  
    Witam.

Mam problem z nowym laptopem Samsung N530U3B z windows7. Laptop po naciśnięciu przycisku zamknięcia systemu Start --> Zamknij ;nie wyłącza się całkowicie tzn. system się wyłącza, matryca gaśnie, lampka hdd również, jednak komputer nadal pracuje wiatraczek CPU się kręci, święcą się również lampki "power" oraz "wifi". Laptopa w tym stanie daje się wyłączyć tylko przez przytrzymanie przycisku zasilania przez kilka sekund.
    Problem leży z całą pewnością po stronie programowej, ponieważ Linux z liveusb wyłącza się bezproblemowo. Co ciekawe po aktualizacji oprogramowania przy pomocy aplikacji samsunga Easy Software Manager, i potwierdzeniu konieczności restartu komputer się wyłącza (ale nie restartuje).
    System jest świeży, zainstalowane tylko kilka podstawowych programów:

HijackThis:
    Code: text
    Log in, to see the code
  • Computer Controls
    Pwk
    Level 23  
    Kliknij menu start następnie prawym przyciskiem myszy kliknij na Zamknij i wejdź we właściwości. Tam ustawisz akcję przycisku zasilania.
    Poza tym możesz jeszcze przywrócić ustawienia domyślne w BIOSie.
  • Computer Controls
    soulreaver1
    Level 21  
    Akcja przycisku jest ustawiona na "Zamknij", BIOS ma ustawienia fabryczne i jest w najnowszej wersji.
    adamadi33
    Level 43  
    Poszukaj na stronie Samsung do twojego laptopa sterowników np:
    zrządzanie systemem, chipset lub ACPI.
    MarcinWLKP
    Level 1  
    Witam, zrobię odkop.
    Mam ten sam problem z moim notebookiem.

Po zamknięciu karta WIFi i dysk dalej chodzą aż do całkowitego rozładowania baterii.
    Przy kliknięciu "Uruchom ponownie" system zamyka się.

Notebook ma 3 dni, doinstalowałem tylko AQQ.
    Problem pojawił się po aktualizacji NET. frameworka z witryny windows update.
    Zrobiłem przywracanie systemu ale nie pomogło.
    soulreaver1
    Level 21  
    Oddaj na gwarancję tak jak ja. Nie ma sensu się męczyć.