Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theredjmtey wrote:zmień wersję oprogramowania do tego programatora na tę:
djmtey wrote:No nie ... na takie dictum nic tu po mnie.Próbowałem na Twoim programie i nie pomogło.
Z tym pinem 31 chodzi o pin adapterze czy programatorze, że może nie być podpięty?
Quarz wrote:To w kwestii programowania, pozostaje jeszcze kwestia pinu-31 w docelowym układzie, zobacz:![]()
![]()
![]()
![]()
Dla 27C010 może to wyprowadzenie (pin-31) "wisieć w powietrzu" - sprawdź w urządzeniu jak tam jest - natomiast dla Am29F010 należy to wyprowadzenie koniecznie podpiąć tam pod stan logiczny wysoki - praktycznie wystarczy zmostkować go z sąsiednim pinem-32 (VCC).
djmtey wrote:To gdzie Ty widzisz tam literkę A:[ ... ]
Moja pamięć to AM29F010B, a takiej nie ma na liście w tym programie, jest tylko z końcówką A.
djmtey wrote:Nie, nie powinno to mieć znaczenia ...Ale to chyba nie ma większego znaczenia... na adapterze i progu są ok...
djmtey wrote:Chłopie - czy Ty naprawdę nie jesteś świadom tego co tu Tobie napisałem ...Zmostkowałem w pamięci pin 31 z 32 i nadal to samo.
Próbowałem różnych wsadów.
djmtey wrote:Nooo ... wreszcie ...Dobra, już wiem że jeżeli zaprogramuję tę pamięć, muszę zmostkować piny 31 i 32 w urządzeniu, do którego włożę tę pamięć, w moim wypadku do ecu w samochodzie.
djmtey wrote:Na odległość nie wiem, jasnowidzem nie jestem, a gdybanie tu jest bez sensu.Tylko dlaczego nie daje się jej zaprogramować....
Może coś w ustawieniach jest nie tak...
Quarz wrote:...A EEPROM Am29F010 przed zaprogramowaniem skasowałeś?
djmtey wrote:Rychło w czas, o tym tu informujesz - to powinno być podane w pierwszym Twoim poście.Tak, skasowałem. Pamięć normalnie da się odczytać itp., tylko z programowaniem jest kłopot.
W sumie to mam go od niedawna, na razie zaprogramoawałem nim 24c16 i 27c256 i wszystko było ok...
Dodano po 1 [minuty]:
Zapomniałem dodać, że jest to pamięć PLCC32
Motronic wrote:Ja też dziś nie miałem żadnych kłopotów z moim programatorem i tym układem, ponieważ dla "zabawy" - dyskutując tu z autorem tego tematu - zaprogramowałem sobie kilka EEEPROM-ów za pomocą przedmiotowego programatora (v. 6.03), tyle tylko, że z adapterem wspomnianym tu przeze w pierwszym moim poście, plus przejściówka - 1:1 - DIL32 -> PLLCC32 własnej roboty (by było taniej).djmtey, kup sobie programator, ok? Czytam ten temat i aż mnie muli, nigdy nie miałem probelmów z am29fxxx. Przecież ty nie masz-bo taka jest prawda-w czym zaprogramowac tego flasha. Można już kupić porządny programator do zastostosowań amatorskich z podstawką ZIF-40 w małych pieniądzach, wystarczy ci nawet VP190
Do tego przejściówka 1:1 (PLCC32->DIP32 od gotronika, bo najtaniej).
marek216 wrote:Tylko, chyba, wcale nie lepsza od zamieszczonej tu przeze mnie - nie mogę znaleźć różnic pomiędzy nimi, choć zawartość ich plików EXE różni się.Nowsza wersja oprogramowania jest pod linkiem
www.elektroda.pl/rtvforum/topic2283469.html
djmtey wrote:A ja najpierw spróbowałbym na innym egzemplarzu pamięci ...Włączyłem ponownie program który dostałem na początku tematu, i pokazało,że pamięć jest czysta, ale przy programowaniu znowu błąd...
djmtey wrote:Wcale nie jestem co do tego przekonany, że "będzie spokój" ...Nie[spacja]chce mi się już z tym bawić. Kupię sobie VP-390 i będzie spokój.
djmtey wrote:Proszę i pozdrawiamDziękuję wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam
Quarz wrote:teraz znalazłem, np. to:[ ... ]marek216 wrote:Tylko, chyba, wcale nie lepsza od zamieszczonej tu przeze mnie - nie mogę znaleźć różnic pomiędzy nimi, choć zawartość ich plików EXE różni się.Nowsza wersja oprogramowania jest pod linkiem
www.elektroda.pl/rtvforum/topic2283469.html
djmtey wrote:A pod jakim Systemem Operacyjnym?Dziś próbowałem z 29F400, blank test pokazuje że jest pusty, ID działa, czyta go bez problemu, tylko znowu ten błąd przy programowaniu!
Próbowałem na dwóch laptopach (dell i compaq) i to samo.
Muszę użyć tego programu User Port ?
Pozdro!
djmtey wrote:I to mnie cieszy najbardziej, choć mógłbyś tu nie "krzyczeć" - wszak już jest cisza nocna ...QUARZ I INNI WIELKIE DZIĘKI ZA POMOC PROBLEM ROZWIĄZANY!
djmtey wrote:A czułem to - przez znaną ciecz - iż to nie może być wina tego programatora ...WINOWAJCĄ OKAZAŁ SIĘ ANTYWIRUS ORAZ USB DISC SECURITY !!!
djmtey wrote:Rodzajów formatów plików HEX jest kilka i nie wiem jakim Ty rodzajem dysponujesz, a ten programator "kupuje" - zobacz w okienku wyboru (Load), gdzie trzeba zadeklarować przy wczytywaniu pliku do bufora programatora - tylko pliki Intel HEX.Ostatnie pytanie, oryginalny wsad bez problemu się programuje, jest w formacie BIN.
Przerobiony wsad jest w formacie HEX, przy załadowaniu pliku pokazuje HEX file OK, jednak przy programowaniu a pisze abym podał więcej informacji o programie ?