Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

mercedes actros przystawka

xDeMONs 26 Maj 2012 11:17 2455 3
  • #1 26 Maj 2012 11:17
    xDeMONs
    Poziom 7  

    Witam,
    posiadam mercedesa actrosa 2007 8x4 z kiprem khkiper ,problem polega na tym iż nie załancza mi sie przystawka a co za tym idzie niemoge podnieść wywrotu.Problem pojawił sie nagle , dodam że gdy podaje lewy prąd na przystawke kiper chodzi i jest ok , z tego co wybadałem to z przełącznika w kabinie wychodzą przewody do komputera gm który znajduje sie obok bezpieczników(prąd tutaj dochodzi), natomiast komputer gm nie podaje już prądu na przystawke. Co może być problemem , jakiś defekt gm czy wystarczy tylko samo zaprogramowanie? Dodam jeszcze że po podpięciu texy wyświetla mi sie awaria wewnętrzna i błąd o nr.0225

    0 3
  • #2 26 Maj 2012 21:46
    gka3
    Poziom 17  

    Texa nic na to nie poradzisz.

    Trzeba sprawdzic czy zaprogramowana jest funkcja styku 12.
    Tylko SD

    0
  • #3 27 Maj 2012 01:06
    685832
    Użytkownik usunął konto  
  • #4 27 Maj 2012 12:03
    gka3
    Poziom 17  

    bodek434 napisał:
    gka3 napisał:
    Texa nic na to nie poradzisz.

    Trzeba sprawdzic czy zaprogramowana jest funkcja styku 12.
    Tylko SD


    Autor napisał, że problem pojawił się nagle. Programowanie nie ma z tym nic wspólnego. Jakiś warunek nie został spełniony.
    Najczęściej jest to awaria czujnika hamulca postojowego, czujnika sprzęgła, sygnał zwrotny z czujnika przystawki lub biegu N. Albo sam włącznik kończy żywot i podaje inny niż zaprogramowany sygnał jeśli jest w module MSF.


    Autor też nie twierdzi że parametr styku 12 w GM nie zmienił statusu "nagle".

    0