Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Monitor do Wyważarki microtec 540 lub instrukcję podłączenia LCD do wyważarki

morhor 26 May 2012 17:29 4421 5
    morhor
    Level 2  
    Witam.

Poszukjuę monitora do wyważarki microtec 540 lub pomoc odnośnie wymiany oryginalnego monitora na telewizor lub LCD.

Chodzi mi o podłączenie go do wyważarki. Jeśli monałby ktoś schemat jak podłączyć lub inną instrukcję to będę bardzo wdzięczny za wskazówki.
    milejow
    Level 43  
    Pokaż chociaż jak podłączony był oryginalny monitor, jakim złączem bo myślę, że zwykłym VGA
    morhor
    Level 2  
    Dzięki za ODPOWIEDŹ.

Niestety nie wiem jak nazywa się to złącze :(. Podobne jest do Eurozłącza tylko że trochę większe. Podłączyłem wyważarkę do zwykłego telewizora kablem eurozłącze- a druga końcówka do wyważarki. Oczywiście kabel musiałem rozciąć i sparować końcówki żeby wyswietlił się obraz.

Teraz występuje taki problem, że raz się pojawia obraz kompletny a innym razem brakuje jakiejś części i kolorów. czy nie posiada ktoś przejściówki z eurozłącza na taką jak jest w wyważarce?

Czekam na pomysły.

Pozdrawiam
    bodem
    Level 11  
    Witam
    Mam w garażu taką wyważarkę i również szukam mozliwości podłączenia monitorka LCD. W moim egzemplarzu również występują zaniki poszczególnych kolorów - muszę wtedy poruszać wtyczką lub z piąchy walnąć w monitorek :) - zazwyczaj pomaga. Przez złącze idą składowe kolorów sygnały synchro i napięcie zasilania do zasilacza monitorka - tak na moje oko to chyba pędzej EGA niż VGA - ale może ktoś ma to rozpracowane i da się podłaczyć monitorek VGA inaczej niż przez zmianę modułu w wyważarce.
    Pozdrawiam.
    Morhor - jeżeli uda Ci się rozwiązać ten problem - proszę o info.
    galon
    Level 11  
    milejow wrote:
    Pokaż chociaż jak podłączony był oryginalny monitor, jakim złączem bo myślę, że zwykłym VGA

mam coś takiego czyli monitor z kablem
    morhor
    Level 2  
    Dzięki za pomoc :( Niestety chyba kupię monitor z kablem.

Pozdrawiam wszystkich.