Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dysk twardy w zewnętrznej nagrywarce

fraksipon 27 May 2012 20:53 1308 10
    fraksipon
    Level 14  
    Cześć
    Mam zewnętrzną nagrywarkę Panasonic z twardym dyskiem. Dysk w niej jest 3,5 calowy. Nagrywarka nie ma możliwości przegrania materiału kablem na kompa. Jedynie można nagrać na płytkę dvd ale popsuła mi się nagrywarka.

Czy jak nagram na dysk twardy materiał to później mogę rozkręcić nagrywarkę i wyjąć z niej dysk i skopiować pliki na kompa? Czy windows zobaczy ten dysk, pliki? Jak to zrobić.

Proszę o odpowiedź.
    Dzięki
  • Helpful post
    fuutro
    Level 43  
    Jedyne co Cię martwi to to, żebyś miał odpowiednie złącze dla dysku. Możesz też kupić zestaw przelotki z dysków (złącze normalne i dla 3,5") na USB z zasilaczem przelotkami do zasilania - to nie jest drogie a praktycznie wszystko pod to podepniesz.
    fraksipon
    Level 14  
    Ale po podłączeniu go do komputer wykrywa dysk ale nie widzi plików. Jak się do nich dobrać?
    fuutro
    Level 43  
    Spróbuj tak z głupa przeglądać go przez WinRARa.
    fraksipon
    Level 14  
    Ale nie pojawia mi się litera dyski. W narzędziach administracyjnych -> zarządzanie dyskami jest wykrywalny. Nie wiem jak w winrar odnaleźć ten dysk?
    fuutro
    Level 43  
    Napisałeś, że komp wykrywa dysk, więc jakim cudem litery mu nie przydziela? Jaki masz system i system plików? Nie ma czasem jeszcze możliwości operowania zworkami na dysku?
    fraksipon
    Level 14  
    Dysk twardy w zewnętrznej nagrywarce

Oczywiście nie przydziela litery DYSKOWI 2
    egon42
    Level 37  
    Niech kolega poczyta posty o dyskach do tv panasonica to może mu coś pomoże ale osobiście czarno to widzę bo nie znany system na jaki sformatowany jest dysk i nie wiadomo w jakim systemie nagrane pliki.
    fraksipon
    Level 14  
    Ale to jest głupie, robienie nagrywarek bez możliwości zgrania przez pen drive materiału. Wydawało mi się, że coraz częściej odchodzi się od płyt DVD.
    egon42
    Level 37  
    Czemu głupie firmy się bronią przed piractwem i nikt im tego nie zabroni.
    fraksipon
    Level 14  
    Ale jaka to obrona jak można przegrywać to przez płyty.