Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Toshiba estudio 167, piszczy

cichy999 29 Maj 2012 08:59 2065 12
  • #1 29 Maj 2012 08:59
    cichy999
    Poziom 20  

    Witam!!!

    Mam problem z Toshibą estudio 167.
    Problem polega na piszczeniu - szybkie piszczenie wiec będen,fuser odpada.
    Rozebrałem moduł zębatek przesmarowałem ale nic nie pomogło.
    Wydaj mi się jakby to piszczało w okolicy silnika.
    Miał ktoś podobny problem.
    Pozdrawiam
    cichy999

    0 12
  • #2 29 Maj 2012 09:11
    anty35
    Poziom 26  

    Sprawdź wałek magnetyczny na końcu -łożysko wyciera końcówkę wałka.
    anty35

    0
  • #3 29 Maj 2012 09:21
    cichy999
    Poziom 20  

    Tylko to jest bardzo szybkie piszczenie, a jak wałek się wyciera to jest takie chrobotanie

    0
  • #4 29 Maj 2012 09:31
    anty35
    Poziom 26  

    A to nie laser piszczy?

    0
  • #5 29 Maj 2012 09:46
    cichy999
    Poziom 20  

    anty35 napisał:
    A to nie laser piszczy?
    .
    Nie napewno nie laser

    0
  • #6 29 Maj 2012 11:11
    cefram
    Poziom 29  

    Witam

    A piszczy tylko przy kopiowaniu czy przy wydrukach też - bo może skaner chociaż on raczej podskakuje. Piszczało mi kiedyś przy podajniku ręcznym - kręciło się cały czas pobieranie.

    Pozdrawiam

    0
  • #7 29 Maj 2012 11:19
    cichy999
    Poziom 20  

    cefram napisał:
    Witam

    A piszczy tylko przy kopiowaniu czy przy wydrukach też - bo może skaner chociaż on raczej podskakuje. Piszczało mi kiedyś przy podajniku ręcznym - kręciło się cały czas pobieranie.

    Pozdrawiam


    Piszczy nawet jak się włączy maszyna i testuje, na początku piszczała tylko jak się puszczało kopie z podajnika ręcznego. Teraz piszczy cały czas.
    Moim zdanie to nie piszczy skaner.
    Dźwięk wydobywa się tak jakby za silnika głównego w kierunku szuflad.

    0
  • #8 29 Maj 2012 11:51
    BoBa
    Specjalista - kserokopiarki

    a masz 2 szuflady ?

    0
  • #9 29 Maj 2012 11:57
    cichy999
    Poziom 20  

    BoBa napisał:
    a masz 2 szuflady ?


    Zabij mnie nie wiem ale chyba tak najgorsze że maszyna stoi u klienta.
    Chyba będę musiał zabrać ją na serwis.
    Myślałem że może mieliście jakiś podobny problem.

    0
  • #10 07 Sty 2013 15:47
    mettom
    Poziom 6  

    czy znalazłeś żródło piszczenia, mam ten sam problem

    0
  • #11 07 Sty 2013 18:12
    BoBa
    Specjalista - kserokopiarki

    ponawiam pytanie, czy wasze maszyny mają dwie szuflady ?

    0
  • #12 08 Sty 2013 13:32
    cichy999
    Poziom 20  

    Powiem tak, byłem wymieniać PM Kit + OPC i już problemu piszczenia nie było. Więc tak naprawdę nie wiem gdzie była przyczyna.

    Tak maszyna ma dwie szuflady.

    Pozdrawiam

    0
  • #13 24 Sty 2013 09:32
    mettom
    Poziom 6  

    Witam,
    wracam do tematu piszczenia, po włączeniu trybu testowego ( nie działa wtedy wywoływaczka) piszczenie dalej dochodziło jakby gdzieś w okolicach silnika, wyciągnąłem sekcję bębna i cisza. Dokładne rozebranie sekcji i ponowne założenie rozwiązało problem. Stawiam na mosiężną tulejkę od ślimaka odprowadzającego toner.

    Pozdrawiam

    -1