Witam.
1.Potrzebuję bardzo wydajnego laptopa.
Ma być wykorzystywany do:
Produkcji muzyki na aplikacjach: Reason 6,Cubase 5,FL Studio,Pro Tools.
Obróbka audio/video.Animacja,programowanie,projektowanie stron www.
Wyżej wymienione to główne przeznaczenie laptopa.
Drugie to oczywiście przeglądanie internetu,przesłuchanie jakiejś muzyki,film itd.
Fajnie jakby czasami mógłbym odpalić gry.
2.Overcloking-nigdy nie próbowałem i nie mam zamiaru.
3.Stary Pecet na XP-eku nie wydala już od dawna
4.Chętnie zainwestuję w sprzęt który posiada dysk SSD na system i HDD jako magazyn danych.
Potrzebuję około 300GB na swoje projekty i około 80GB na instalki programów i systemów.
5. Budżet - myślę że 6 do 7 tysięcy złotych.
A teraz lista moich potrzeb:
*Procesor: Intel i7 4 rdzenie lub więcej
*RAM: minimum 8GB!
*Dysk SSD i HDD
*Szybkie i wytrzymałe dyski twarde- przez dużą ilość ścieżek audio które *powodują zuużywanie się dysku.
*Karta graficzna- aplikacje muzyczne mają gdzieś kartę graficzną jednak dobry potworek pod maską się przyda.
*Aluminiowa obudowa.
*USB 3.0,eSata,HDMI! mile widziane FireWire.
*Matryca Full HD
*Dobra nagrywarka płyt do archiwizacji sesji
*WiFi, Bluetooth.
*Szybkie bootowanie
Jeśli by się dało: Instalacja dwóch kopii windows 7- jedna do internetu druga do pracy, instalacja linuxa i możliwość uruchamiania przy stracie lapa.
Jak coś sobie przypomnę dam znać.
Potrafię złożyć takiego Peceta w ciągu kilkunastu minut jednak w laptopach jestem zielony. Nigdy nie potrzebowałem, teraz potrzebuję mobilności jak cholera.
Moje wymagania dot. software i hardware spełniłby MacBook Pro jednak nie uśmiecha mi się płacić za komputer przenośny kilkanaście tysięcy.
Mac'ki to super komputery-pracowałem na nich jako grafik i wszystko szło dobrze.
I do tego funkcje i wygląd OSX- cudo jednak cena sprowadza mnie na ziemię.
Dziękuję za odpowiedzi.
1.Potrzebuję bardzo wydajnego laptopa.
Ma być wykorzystywany do:
Produkcji muzyki na aplikacjach: Reason 6,Cubase 5,FL Studio,Pro Tools.
Obróbka audio/video.Animacja,programowanie,projektowanie stron www.
Wyżej wymienione to główne przeznaczenie laptopa.
Drugie to oczywiście przeglądanie internetu,przesłuchanie jakiejś muzyki,film itd.
Fajnie jakby czasami mógłbym odpalić gry.
2.Overcloking-nigdy nie próbowałem i nie mam zamiaru.
3.Stary Pecet na XP-eku nie wydala już od dawna
4.Chętnie zainwestuję w sprzęt który posiada dysk SSD na system i HDD jako magazyn danych.
Potrzebuję około 300GB na swoje projekty i około 80GB na instalki programów i systemów.
5. Budżet - myślę że 6 do 7 tysięcy złotych.
A teraz lista moich potrzeb:
*Procesor: Intel i7 4 rdzenie lub więcej
*RAM: minimum 8GB!
*Dysk SSD i HDD
*Szybkie i wytrzymałe dyski twarde- przez dużą ilość ścieżek audio które *powodują zuużywanie się dysku.
*Karta graficzna- aplikacje muzyczne mają gdzieś kartę graficzną jednak dobry potworek pod maską się przyda.
*Aluminiowa obudowa.
*USB 3.0,eSata,HDMI! mile widziane FireWire.
*Matryca Full HD
*Dobra nagrywarka płyt do archiwizacji sesji
*WiFi, Bluetooth.
*Szybkie bootowanie
Jeśli by się dało: Instalacja dwóch kopii windows 7- jedna do internetu druga do pracy, instalacja linuxa i możliwość uruchamiania przy stracie lapa.
Jak coś sobie przypomnę dam znać.
Potrafię złożyć takiego Peceta w ciągu kilkunastu minut jednak w laptopach jestem zielony. Nigdy nie potrzebowałem, teraz potrzebuję mobilności jak cholera.
Moje wymagania dot. software i hardware spełniłby MacBook Pro jednak nie uśmiecha mi się płacić za komputer przenośny kilkanaście tysięcy.
Mac'ki to super komputery-pracowałem na nich jako grafik i wszystko szło dobrze.
I do tego funkcje i wygląd OSX- cudo jednak cena sprowadza mnie na ziemię.
Dziękuję za odpowiedzi.