Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Vectra B 1.7td brak ładowania po naprawie alternatora...

Biały511 30 Maj 2012 23:11 3174 4
  • #1 30 Maj 2012 23:11
    Biały511
    Poziom 7  

    Witam. Mam problem z vectra B 1.7td a sprawa wyglada tak że ładowanie raz jest a raz nie. Cały alternator był robiony (izolator śrub mostka diodowego B+,uszczelniacz,łożysko 63032RS,łożysko specjalne 140989,przezwojenie stojana,regulator) naprawa wyniosła mnie 280zł a zadowolenia nie mam, Na alternatorze mam 14.4V dla pewności dałem jeszcze 1 kabel od alternatora do aku ale to nic nie dało;(. Proszę was o pomoc.

    0 4
  • #2 30 Maj 2012 23:26
    nikusert
    Poziom 38  

    Witam
    Co oznacza raz jest raz nie,kontrolka się wtedy zapala, sprawdź jego masę względem silnika lub akumulatora.Trudno powiedzieć ,może być od regulatora -różne podróbki,jak często znika na ciepłym ,zimnym .Musisz podać więcej informacji .

    0
  • #3 30 Maj 2012 23:29
    damdam

    Poziom 33  

    Masę sprawdź. W tym rozwiązaniu jest jakiś gumowy izolator na śrubie.

    0
  • #4 31 Maj 2012 07:24
    Biały511
    Poziom 7  

    I na zimnym i na cieplym silniku ginie ładowanie... Co znaczy raz jest raz nie ma?? To oznacza że jak odpale silnik i go zgasze i jeszcze raz odpale to już moźe nie być ładowania. Ładowanie potrafi zniknać nawet podczas jazdy a np za 3km się zrobi.. Ciekawe czy ten przekaźnik od ladowana jest dobry???

    0
  • #5 31 Maj 2012 07:25
    1078231
    Użytkownik usunął konto