Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Lancer 1.5i odpala i gaśnie.

31 Maj 2012 07:00 2259 7
  • Poziom 20  
    Witam.
    Auto jak w temacie.Misthubisi Lancer 1990r.
    Obstawiał bym na winę immo,ale jak przytrzymam dłużej na rozruszniku to silnik podejmuje pracę,tak jak by nie było zasilania.Ma ktoś ew pomysł albo schemat?
    Auto z gazem.
  • Poziom 30  
    darek2505 napisał:
    Obstawiał bym na winę immo

    Raczej to nie wina immobilizera - gdyby tak było to rozrusznik w ogóle by nie kręcił.
    Sprawdzałeś filtry (paliwa, powietrza)?
    Osobiście obstawiał bym, że auto nie dostaje odpowiedniej ilości paliwa (być może uszkodzona pompa paliwa).
  • Poziom 20  
    W japończykach nie odcina rozrusznika immo.To nie bmw.Wina paliwa też nie jest,bo tak samo jest na gazie jak benzynie.
  • Poziom 19  
    U sąsiada kondensatory się rozlały w ecu silnika . W mitsu. Zmienił kompa i jeździ.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 33  
    Uporządkujmy w 90r. mogło być tylko dokładane.
  • Poziom 1  
    U mnie w lancer 91r. z gazem też tak było odpalał jechał ze 2-3 kilometry i gasł. Potem ani na benzynie ani na gazie nie palił. Po ok 3-4 godzinach odpalał. Okazało się że uszkodzony był moduł zapłonowy. po wymianie wszytko minęło.
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Miałem taki patent, dokładałem przekaźnik i separowałem diodą, sterownik widział stale załączony rozrusznik i auto śmigało. Z braku czasu i zasobów u inwestora, nie wgłębiałem się bardziej w temat. Na 100% nie było immo i nie była to wina kostki stacyjki.