Całkowity brak głosu ze wszystkich źródeł wejściowych ( euro, tuner TV), wyjście głosu z TV przez euro na inny Tv jest ok.oprócz tego niektóre funkcje w menu są na szaro i oczywiście nieaktywne . Po wejściu w tryb serwisowy ( info-menu-mute-power) w 1 zakładce OPTION TABLE -- model option -- CORAL -- zmieniłem na JADE , pojawia się głos , po wyjściu na st-by i ponownym uruchomieniu z st-by pozornie jest wszystko ok, jest głos , powracają nieaktywne funkcje w menu głównym użytkownika . Problem pojawia się po wyłączeniu TV z sieci i po ponownym włączeniu wszystko działa ( głos , menu ) tylko ........ obraz jest odwrócony o 180 stopni , czyli do góry nogami. Po powrocie do pierwotnych nastaw , czyli z JADE na CORAL wszystko wraca od początku , czyli brak głosu i nieaktywne funkcje w menu , obraz oczywiście normalny ( w pionie ) .
Pytanie , czy ktoś wie jak prawidłowo ustawić opcje w trybie serw. , która z funkcji jest odpowiedzialna za głos, próbowałem , metodą prób kolejno wszystkie opcje , ale oprócz w/w , czyli ,, model option ,, żadna nie reaguje natychmiast na głos , no chyba , że znów po całkowitym wyłączeniu z sieci . Oczywiście na 1 pozycji w menu serwisowym jest RESET , który wykonałem jako 1 czynność , ale bez efektu.
Klient zarzeka się że nic nie regulował , a głos sam zniknął.
Pytanie , czy ktoś wie jak prawidłowo ustawić opcje w trybie serw. , która z funkcji jest odpowiedzialna za głos, próbowałem , metodą prób kolejno wszystkie opcje , ale oprócz w/w , czyli ,, model option ,, żadna nie reaguje natychmiast na głos , no chyba , że znów po całkowitym wyłączeniu z sieci . Oczywiście na 1 pozycji w menu serwisowym jest RESET , który wykonałem jako 1 czynność , ale bez efektu.
Klient zarzeka się że nic nie regulował , a głos sam zniknął.