Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pralka Amica pa mruga 1raz

majsterw1 05 Cze 2012 23:28 3168 9
  • #1 05 Cze 2012 23:28
    majsterw1
    Poziom 14  

    Witam wszystkich moja pralka amica PA po załączeniu programu i przyciśnięciu przycisku start miga lampka gotowa 1raz wymieniłem blokadę i dalej jest tak samo drzwiczki blokują proszę o pomoc co może być przyczyną z góry dziękuję za pomoc.

    0 9
  • #2 06 Cze 2012 00:48
    g73
    Poziom 17  

    Witam kolego sprawdz połączenia przewodów na module,według mnie coś się upaliło na złączu.Wrzuć kolego fotkę modułu coś poradzimy pozdrawiam

    0
  • #3 06 Cze 2012 23:33
    elektro-dom
    Poziom 22  

    1.Zdejmij kostkę z przewodami z blokady drzwi i włacz pralkę na program 40 stopni - przytrzymaj długo przycisk start aż zapali się dioda GOTOWA
    2.wyłacz pralkę
    3. załóż prawidłowo koskę na blokadę.
    4. włącz pralkę.
    Co się teraz dzieje???
    :)

    0
  • #4 13 Cze 2012 10:36
    majsterw1
    Poziom 14  

    Witam kolegów moja pralka amica pa po załączeniu jakiegokolwiek programu zapala się dioda gotowa i po załączeniu przyciskiem start gaśnie dioda zielona zapala się czerwona pracuje i załącza się blokada drzwiczek lecz po 20 sek. świeci dioda czerwona pracuje i mruga dioda zielona 1 raz lecz po 40 sek. gaśnie dioda czerwona zapala dioda koniec i dioda zielona mruga 1raz i tak na każdym programie,wszystkie kostki sprawdziłem nic nie jest przypalone,proszę o pomoc pozdrawiam wszystkich kolegów.

    0
  • #5 13 Cze 2012 21:27
    elektro-dom
    Poziom 22  

    A wykonałeś wszystkie punkty od 1-4 z mojego postu???

    0
  • #6 13 Cze 2012 22:30
    majsterw1
    Poziom 14  

    Witam tak wykonałem instrukcję twojego postu i tak jest jak napisałem w poprzednim poście.

    0
  • #7 13 Cze 2012 22:36
    elektro-dom
    Poziom 22  

    A jak zewrzesz na blokadzie styki 4 i 5 to co się dzieje???

    0
  • #8 14 Cze 2012 10:02
    majsterw1
    Poziom 14  

    Witam jak zwarłem styk 5i4 bez blokady to po załączeniu jakiegokolwiek programu świeci zielona dioda gotowa jak załączę start to gaśnie zielona zapala się czerwona pracuję lecz po kilku sekundach mruga zielona 1raz lecz nie zapala się koniec

    0
  • #9 14 Cze 2012 20:57
    elektro-dom
    Poziom 22  

    ...no to pozostaje uszkodzenie modułu...
    Wymontuj go i sprawdź czy nie widać nadpaleń - możesz wrzucić foto na forum ;)

    a próbowałeś wejść w tryb serwisowy???co się dzieje???

    1
  • #10 25 Cze 2012 13:04
    majsterw1
    Poziom 14  

    Witam wymieniłem moduł i wszystko działa dziękuję wszystkim za pomoc zamykam temat.

    0