Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Relpol przekaźniki
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Zasilanie A-klasa A170 99rok brak zegarów i rozruchu

06 Cze 2012 19:53 1930 3
  • Poziom 11  
    Witam. W Mercedesie A170 CDI uciekło zasilanie. Mianowicie nie działają kierunkowskazy,awaryjne,centralny zamek i nie kręci rozrusznik.Skrzynia manualna.Na liczniku zapali się tylko kontrolka SRS na pierwszej pozycji i akumulator na drugiej i kompletnie nic wiecej.Rozrusznik na krótko działa. Czasami w momencie przekręcenia kluczyka na rozruch się tylko odezwie na dekundę lub dwie i gaśnie. Kostkę stacyjki sprawdziłem bezpieczniki też. Przekaźnik świec pod komputerem sie załącza i sterowania silnikiem też. Jeśli przekręce na rozruch trzymając kluczyk w tej pozycji wyjmę przekaźnik R4 i włożę go podownie za każdym razem auto sie odezwie na na sekunde czy dwie i przestaje i przestaje kręcić rozrusznik.Masy sprawdzone pod nogami pasażera.Na silniku skoro kręci rozrusznik też musi być...Nigdzie na Forum takiego przypadku nie znalazłem wiec z tąd nowy temat.Czy to wszystko idzie przez jakiś moduł?Sterownik?
  • Relpol przekaźniki
  • Poziom 19  
    A jaka jest historia auta, tak nagle padł sam z siebie?
  • Relpol przekaźniki
  • Poziom 11  
    Auto było kupione pół roku temu i działało bez problemów. Najpierw zaczęło szwankować radio ale zasilanie do radia normalnie dochodzi bo to z pierwszego stopnia zapłonu jak SRS. Do komputera zasilanie dochodzi. Na drugą kostkę pin nr 13. Dziwne ze padło centralny i awaryjne które są bez zapłonu i licznik z rozruchem który po zapłonie.
  • Poziom 2  
    haj mam taki sam problem jak ty moze podpowiesz jak go rozwiazales?