Witam!
W mojej kosie Stihl FS-85 zamatowany jest gaźnik C1Q-S56A (ZAMA). W gaźniku wymieniłem membrany, uszczelki oraz sitko.
Nie wymieniłem natomiast:
- dźwigni sterowania zaworem dopływu gazu (nr kat. 14)
- sprężyny (nr kat. 13)
- osi (nr kat. 15)
- iglicy zaworu dopływowego (nr kat. 12)
W tej chwili podczas zapalania kosy (po 3 szarpnięciach linką) leje się paliwo przez otwór z filtra powietrza. Podejrzewam, że może to być wina zaworu iglicowego, który najprawdopodobniej nie odcina dopływu paliwa.
W membrany zainwestowałem już 50 zł. Teraz, gdybym chciał jeszcze wymienić: iglice, dźwignie oraz oś to wydam drugie 50 zł.
W związku z tym pomyślałem, że pewniejszą inwestycją będzie kupienie nowego gaźnika.
Jakie modele gaźników z obecnie produkowanych będą pasować do kosy FS-85?
Jakiego producenta warto kupić gaźnik ( ZAMA, czy WALBRO )?
Dziękuje.
W mojej kosie Stihl FS-85 zamatowany jest gaźnik C1Q-S56A (ZAMA). W gaźniku wymieniłem membrany, uszczelki oraz sitko.
Nie wymieniłem natomiast:
- dźwigni sterowania zaworem dopływu gazu (nr kat. 14)
- sprężyny (nr kat. 13)
- osi (nr kat. 15)
- iglicy zaworu dopływowego (nr kat. 12)
W tej chwili podczas zapalania kosy (po 3 szarpnięciach linką) leje się paliwo przez otwór z filtra powietrza. Podejrzewam, że może to być wina zaworu iglicowego, który najprawdopodobniej nie odcina dopływu paliwa.
W membrany zainwestowałem już 50 zł. Teraz, gdybym chciał jeszcze wymienić: iglice, dźwignie oraz oś to wydam drugie 50 zł.
W związku z tym pomyślałem, że pewniejszą inwestycją będzie kupienie nowego gaźnika.
Jakie modele gaźników z obecnie produkowanych będą pasować do kosy FS-85?
Jakiego producenta warto kupić gaźnik ( ZAMA, czy WALBRO )?
Dziękuje.