Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Tp-link wr543g i router scientific atlanta [vectra] jak skonfigurować

Dan0n 09 Cze 2012 16:32 2397 15
  • #1 09 Cze 2012 16:32
    Dan0n
    Poziom 7  

    Tp-link wr543g i router scientific atlanta epc2100r2 [vectra]

    Witam potrzebował bym pomocy, nie posiadam owej wiedzy na ten temat jak skonfigurować bezprzewodową sieć [wifi] w moim domu...

    Umiem połączyć router i wifi potem wpisuję 192.168.1.1 ,lecz nie wiem co dalej ...

    Moje ip/maska/bramka itp...
    Dla bezpieczeństwa zamieniłem na literki :P

    IP R3.105.28.22T

    Maska 255.255.248.H

    Bramka U3.105.24.1

    dns

    Y5.160.170.92
    88.15D.222.92

    Gdyby ktoś mógł mnie nakierować był bym wdzięczny

    0 15
  • #2 09 Cze 2012 16:43
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Dan0n napisał:
    Tp-link wr543g i router scientific atlanta epc2100r2 [vectra]

    W jakim trybie ma pracować TP-Link? Jako punkt dostępowy czy jako APclient (odbiornik).

    0
  • #3 09 Cze 2012 16:51
    Dan0n
    Poziom 7  

    Hmmm raczej wolałbym abyś ty wybrał najlepszy sposób trybu pracy ,mi to tylko aby było wifi reszta to lotto ; p

    0
  • #4 09 Cze 2012 16:54
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Dan0n napisał:
    Hmmm raczej wolałbym abyś ty wybrał najlepszy sposób trybu pracy ,mi to tylko aby było wifi reszta to lotto ; p

    Kolego to ja ciebie się pytam do czego ma służyć ten router. Wygląda że ma być punktem dostępowym czyli APRouter (Wireless Mode).
    Port WAN jako Dynamic IP plus clone mac jeżeli występuje filtracja mac w tej vectrze. Potem SAVE i restart routera. W Statusie w sekcji WAN powinny pojawić się adresy które podałeś wyżej.

    0
  • #6 09 Cze 2012 17:12
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    DHCP masz włączone na routerze? Adresacja na karcie sieciowej też w automacie ustaw.

    0
  • #8 09 Cze 2012 17:24
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Brama-Gateway 192.168.1.1
    Nie wiem jaki masz system operacyjny?
    Wrzucaj obrazki zgodnie z regulaminem tego forum Link.

    0
  • #9 09 Cze 2012 17:28
    Dan0n
    Poziom 7  

    System operacyjny Windows xp professional ponoć sp2

    0
  • #10 09 Cze 2012 17:30
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Proszę bardzo Link
    Pozostawiasz wszystko w automacie.

    0
  • #11 09 Cze 2012 17:34
    Dan0n
    Poziom 7  

    Wszystko mam ustawione w automacie ,chyba zawsze tak miałem,

    0
  • #12 09 Cze 2012 17:35
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Bramę-Gateway w konfiguracji routera zmieniłeś?

    0
  • #13 09 Cze 2012 17:41
    Dan0n
    Poziom 7  

    Bad Gateway for WAN IP, please input another one.

    przy próbie zmiany taka oto informacja.

    0
  • Pomocny post
    #14 09 Cze 2012 17:42
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Mówię o konfiguracji gateway w DHCP routera, tam dawałeś tego screen-a. WAN pozostaje Dynamic IP, jest ok.

    0
  • #15 09 Cze 2012 17:47
    Dan0n
    Poziom 7  

    Działa kłaniam się nisko i dziękuję za poświęcony twój czas,czapki z głów.
    Przynajmniej mogę podziękować przyciskiem "pomógł"
    Dzięki wielkie jeszcze raz.

    0
  • #16 09 Cze 2012 17:49
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Dan0n napisał:
    Przynajmniej mogę podziękować przyciskiem "pomógł"

    W zupełności wystarczy ;) Pozdrawiam.

    0