Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Przekaźnik pompy paliwa renault laguna I 1.8 16v gdzie się znajduje ?

mundek223 09 Jun 2012 21:28 22266 12
Relpol
    mundek223
    Level 29  
    Przekaźnik pompy paliwa renault laguna I 1.8 16v gdzie się znajduje ?
  • Relpol
    spinacz
    Level 41  
    Najprawdopodobniej pod maską przy zbiorniczku płynu chłodniczego jeden jest od pompy i cewek a drugi od sterownika silnika, wtryskiwaczy i sondy, a czy przypadkiem autko przestało odpalać po jakimś uderzeniu lub wpadnięciu w dziurę ?
    mundek223
    Level 29  
    Są tam takie 2 czerwone w obudowie plastikowej to niby te inne są dopiero pod kierownica pod skrzynka bezpieczników.
  • Relpol
  • Helpful post
    spinacz
    Level 41  
    Tak dokładnie dwa przekaźniki obok siebie jeden z nich to ten którego szukasz, a podasz powód dla czego go szukasz ?
    mundek223
    Level 29  
    Raz na jakiś czas nie chce odpalić w ogóle na benzynie.
    spinacz
    Level 41  
    Sprawdź wyłącznik kolizyjny one lubiły bardzo bruździć skoro na gazie odpala zawsze to przekaźnik jest ok bo by też odcinał iskrę i nie odpalał by w ogóle a skoro tylko na samej benzynie to albo wspomniany wyłącznik lub sama pompa lub przekaźnik który ja odcina ale od instalacji gazowej.
    mundek223
    Level 29  
    To chyba ten trochę dalej od przekaźników w stronę szyby taki jakby grzybek z guma na wierzchu chyba 3 kable do niego idą tak?

Dodano po 1 [minuty]:

Na gazie nie odpalę jest sekwencja.
    spinacz
    Level 41  
    Według mnie dwa przewody tak zgadza się grzybek z gumą musi być wciśnięty jeśli wyskoczy pompa nie ma zasilania.
    mundek223
    Level 29  
    To wiem widziałem coś takiego najczęściej w fordach.Ale on jest wciśnięty.
    spinacz
    Level 41  
    No to chyba wiesz wszystko by namierzyć winowajce ja obstawiam kolizyjnego ;) Jeśli to faktycznie coś z brakiem paliwa powoduje niemożliwość odpalenia, bo jest masa innych możliwości musiał byś sprawdzić czego nie ma gdy nie chce odpalić paliwa czy iskry. Mimo że jest/wydaje się wciśnięty to one lubiły mieć przerwę i pompa nie miała zasilania.
    mundek223
    Level 29  
    Jak następnym razem nie będzie chciał odpalić to wezmę miernik i sprawdzę dzięki wielkie.
    spinacz
    Level 41  
    Miernikiem raczej ciężko jest sprawdzić czy dochodzi paliwo lub iskra ;) Paliwo trzeba by było sprawdzić na listwie wtryskowej a iskrę inna świecą ;)
    mundek223
    Level 29  
    Sprawdzę czy napięcie na pompę idzie i czy włącznik kolizyjny ma przejście a później będę sprawdza paliwo i iskrę :D