Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak dźwieków systemowych Windows Xp sp3

10 Cze 2012 01:05 1856 6
  • Poziom 2  
    Witam wszystkich mam następujący problem.Od kilku miesięcy nie mam dźwięków systemowym,na GG,youtube.Ale w Mp3 Filmach normalnie jest dźwięk .Próbowałem rozwiązać problem ale bez skutecznie znalazłem bardzo dużo takich przypadków,Wzorowałem sie na https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1560938.html Lecz nie wiem czy dobrze to zrobiłem Mógł by mi ktoś pomuc z góry dziękuje .A i zauważyłem gdy po głosze na maxa ledwo co słychać , głos na youtube czy tez Avasta gdy mówi p wykryto zagrożenie suwaki w regulacji głośności na max wszystko

    Komputer:
    System operacyjny Microsoft Windows XP Professional
    Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 3
    DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
    Nazwa komputera PAZDYKA-6B3FF64
    Nazwa użytkownika ADRIAN

    Płyta główna:
    Typ procesora AMD Athlon XP, 2000 MHz (15 x 133) 2400+
    Nazwa płyty głównej FIC K7M-400 (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
    Mikroukład płyty głównej VIA VT8378 UniChrome KM400
    Pamięć fizyczna 704 MB (PC3200 DDR SDRAM)
    Typ BIOS'u Award (07/16/04)
    Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1)
    Port komunikacyjny HUAWEI Mobile Connect - 3G Application Interface (COM4)
    Port komunikacyjny HUAWEI Mobile Connect - 3G PC UI Interface (COM5)
    Port komunikacyjny Port drukarki ECP (LPT1)

    Ekran:
    Karta wideo VIA/S3G UniChrome IGP (64 MB)
    Karta wideo VIA/S3G UniChrome IGP (64 MB)
    Akcelerator 3D VIA/S3 UniChrome
    Monitor Monitor Plug and Play [NoDB] (HMDLB23091)

    Multimedia:
    Karta dźwiękowa VIA AC'97 Enhanced Audio Controller

    Zrobiłem skan Malwarebytes Anti-Malware

    zrobiłem też skan Combo Fix-em
  • Poziom 28  
    Witam,
    sprawdź czy są włączone dźwięki systemowe:
    Start > Panel sterowania > Dźwięki i urządzenia audio > zakładka Dźwięki > Schemat dźwiękowy (jaki jest ustawiony ???). Reinstalacja Windowsa pomoże.
    Pozdrawiam.
  • Poziom 2  
    Schemat dźwiękowy pusty zmieniałem na windows Default włoczyłem i pusto próbowałem ten sposób i nic Windows był reinstalowany już 4 razy xp home edition sp sp1/2/3 I nic nie pomaga
  • Poziom 28  
    Kiedy była reinstalacja??? Wgrywane były najświeższe sterowniki karty dźwiękowej???
    Można spróbować dopiąć dodatkową kartę dźwiękową na PCI. Prawdopodobnie jest uszkodzona zintegrowana karta dźwiękowa.
  • Poziom 2  
    Rybaq To też nie pomogło

    Dodano po 12 [minuty]:

    2 miesiące temu ostatnia reinstalacja i za każdym razem taki sam problem. Gdy pogłosze na maxa 30vol to słychać minimalnie ale słychać ostatnio w regulacji głośności przy suwaku Mikrofon wziołem zawasowane i zaznaczyłem mic boots i na 30vol. grało troszeczke głośniej.Ten problem jest kłopotliwy bo jak się zapomne czasami ze mam na 30 i puszcze coś Mp3 to można zawału dostać
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Adrian:

    - popraw wszystkie swoje posty :!: (przyciski: (Zmień) -> [Pisownia] ...) bo patrząc teraz na niektóre wyrazy
    ADEK944 napisał:
    to można zawału dostać


    - sprawdź obecność zworek tuż za pionowym gniazdem 3x MiniJack panela tylnego
    http://www.fic.com.tw/product/motherboard/AMD/k7m-400.aspx
    ftp://ftp.fic.com.tw/motherboard/manual/socketa/k7m400a/K7M-400_serial_manual/25-11141-00.pdf
    - napisz do którego złącza masz podłączone głośniki i jak skonfigurowane (ilość kanałów) w menedżerze dźwięku