Nie wiem gdzie to umieścić, bo temat dość nietypowy.
Buduję niedużą drezyną turystyczną z zespołem napędowym Fiata 126.
Jeżeli chodzi o podłączenia elektryczne silnika to z tym nie powinno być kłopotu.
Mam trochę kłopotu z resztą instalacji elektrycznej, którą muszę tworzyć od podstaw.
Ponieważ nijak nie potrafiłbym wytłumaczyć, co i jak to narysowałem schemat.
Po lewej stronie jest przód drezyny, po prawej tył.
Z przodu są trzy reflektory z żarówką H3 55W, dwa sygnały elektryczne pochodzące z samochodu FSO Warszawa oraz pomarańczowy kogut ELEKTRA na wysokiej podstawie i z żarówką 30W.
Z tyłu są dwie tylne lampy przeciwmgłowe z Lublina z żarówką 21W.
Dwa przednie reflektory są spięte razem z tylnymi lampami, ich włączenie będzie sygnalizować kontrolka, strona lewa i prawa włączane są oddzielnie.
Górny reflektor jest podłączony osobno i też ma kontrolkę.
"Kogut" również jest podłączony osobno i ma kontrolkę.
Bezpieczniki poszczególnych obwodów umieściłem na schemacie pomiędzy stałym (+) akumulatora a przekaźnikiem. Bezpiecznik będzie zabezpieczał zarówno obwód kontrolki jak i danego odbiornika.
Taka jest moja koncepcja.
Dodam, że w drezynie nie będzie tradycyjnej stacyjki, będzie po prostu włącznik. Zapłon będzie włączany włącznikiem.
Każdy przekaźnik chciałbym sterować osobnym włącznikiem.
I teraz poradźcie jak zrobić zasilanie cewek przekaźników.
Jeden przekaźnik i bezpiecznik na schemacie narysowałem na zapas.
Uploaded with ImageShack.us
Buduję niedużą drezyną turystyczną z zespołem napędowym Fiata 126.
Jeżeli chodzi o podłączenia elektryczne silnika to z tym nie powinno być kłopotu.
Mam trochę kłopotu z resztą instalacji elektrycznej, którą muszę tworzyć od podstaw.
Ponieważ nijak nie potrafiłbym wytłumaczyć, co i jak to narysowałem schemat.
Po lewej stronie jest przód drezyny, po prawej tył.
Z przodu są trzy reflektory z żarówką H3 55W, dwa sygnały elektryczne pochodzące z samochodu FSO Warszawa oraz pomarańczowy kogut ELEKTRA na wysokiej podstawie i z żarówką 30W.
Z tyłu są dwie tylne lampy przeciwmgłowe z Lublina z żarówką 21W.
Dwa przednie reflektory są spięte razem z tylnymi lampami, ich włączenie będzie sygnalizować kontrolka, strona lewa i prawa włączane są oddzielnie.
Górny reflektor jest podłączony osobno i też ma kontrolkę.
"Kogut" również jest podłączony osobno i ma kontrolkę.
Bezpieczniki poszczególnych obwodów umieściłem na schemacie pomiędzy stałym (+) akumulatora a przekaźnikiem. Bezpiecznik będzie zabezpieczał zarówno obwód kontrolki jak i danego odbiornika.
Taka jest moja koncepcja.
Dodam, że w drezynie nie będzie tradycyjnej stacyjki, będzie po prostu włącznik. Zapłon będzie włączany włącznikiem.
Każdy przekaźnik chciałbym sterować osobnym włącznikiem.
I teraz poradźcie jak zrobić zasilanie cewek przekaźników.
Jeden przekaźnik i bezpiecznik na schemacie narysowałem na zapas.

Uploaded with ImageShack.us