Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[C][ATMEGA8] Multipleksowanie led - ustawienie Timera

dragonn 10 Cze 2012 20:57 935 2
  • #1 10 Cze 2012 20:57
    dragonn
    Poziom 11  

    Podaję się, nie mam pojęcie czemu to nie działa:

    Kod: c
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

    Problem na pewno leży w samym ustawieniu timera, fizycznie jest wszytko na pewno dobrze połączone (przy kodzie bez timera wszytko działa), ale wyświetlacz w ogóle nie reaguje :/. Pewnie jakiś głupi błąd, ale dopiero się uczę i nie umiem go znaleźć, próbowałem już różnych kombinacji timera ale nic nie dawało efektów.[/code]

    0 2
  • #2 10 Cze 2012 21:26
    gaskoin
    Poziom 38  

    wywołanie funkcji odbywa się przez dodanie () do końca więc s7_init powinno być zapisane s7_init();

    0
  • #3 10 Cze 2012 21:57
    dragonn
    Poziom 11  

    O fak, rzeczywiście, ale wstyd :/. Przyzwyczajenia z BASH-a. Ale nadal nie działa, czyli coś jeszcze w tym siedzi.

    EDIT
    Zadziało z

    Kod: c
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

    Ale nadal jestem ciekaw czemu to wyżej nie działa.

    Wstyd to czytać taki post - w szczególności pierwsze zdanie. Proszę poprawić.

    0