Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Karta Creative DXR3 vs Divx

Mr_X 13 Jan 2005 22:49 1167 3
    Mr_X
    Level 13  
    Witam.Mam mały problem który chciałbym rozwiązać.Otóż niedawno na Allegro nabyłem kartę Creative Dxr3.Sprzętowy dekoder DVD.I problem jest następujący chciałbym ta kartę wykorzystać do wyrzucenia obrazu na TV,chodzi konkretnie o odtwarzanie filmów DIVX.Poszukuję w związku z tym softwaru który mi to umożliwi.Przeprowadzałem już próby z Divx Plus ale pod Win XP program za bardzo nie chcę chodzić.Proszę o pomoc lub wskazówki
    stimoroll
    Level 20  
    Czy można wykorzystać kartę Creative DXR3 do sprzętowego dekodowania Divx?
    Nie, ponieważ te karty wspomagają odtwarzanie MPEG1/MPEG2, a Divx opiera się na kompresji MPEG4.
    Także pozostaje dekodowanie progamowe i wyrzucenie tego na TV-OUT twojej karty graficznej.

Pozdrawiam
    kion
    Level 11  
    Stimorol, jeśli nie wiesz, to nie wciskaj koledze kitu. Ja wrzucam obraz z mpeg4 na tv przez wyjście holywood+ (czyli to samo co dxr3) na tv i działa. Po prostu w locie mpeg 4 jest przekodowany na mpeg2, a potem podany na wyjście dxr3 Svhs i leci na tv.

Pozdrawiam

PS. A przy okazji mam pytanie. Czy mógłbyś mi podesłać schemat wyjścia, albo kabla którym masz podłaczony tv i kartę.

pozdrawiam Kion
    psuja
    Level 17  
    Witam!
    Mam pytanie do kolegi kion.
    Jak to zrobić o czym piszesz ?
    Kupiłem własnie na allegro dxr3 w celu wyświetlania na niej divx ponieważ nie mam wyjscia tv w laptopie (karta bedzie siedziała w stacji dokujacej).
    Pozdrawiam