Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mechanizm, podwieszenie kosiska traktorek MTD

Kocurek010 13 Jun 2012 22:57 34416 3
    Kocurek010
    Level 9  
    Witam
    Robiłem ostatnio remont kosiska(wymiana łożysk) w moim MTD i po złożeniu wszystkiego do kupy została mi jedna sprężyna. Bez niej podnoszenie i opuszczanie całego agregatu nie stanowi żadnego problemu, ale wcześniej przy ruchu wajchy do podnoszenia i opuszczania czułem opór na sprężynie. Problem w tym, że nie mam pojęcia gdzie ją założyć, próbowałem na różne sposoby i w żaden sposób nie mogę jej dopasować. Kosisko opuszczało się do połowy, albo w ogóle.
    Przecież od czegoś ta sprężyna musi być.
    Proszę o jakiś schemat lub inną pomoc w tym zakresie. Dodaję zdjęcia poglądowe.
    Może coś przeoczyłem i źle założyłem, nie wiem. Liczę na pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.
    Mechanizm, podwieszenie kosiska traktorek MTD Mechanizm, podwieszenie kosiska traktorek MTD
    Mechanizm, podwieszenie kosiska traktorek MTD Mechanizm, podwieszenie kosiska traktorek MTD
    Anonymous
    Anonymous  
    Kocurek010
    Level 9  
    W ten sposób też sprawdzałem. Nie ma żadnego oporu przy podnoszeniu i opuszczaniu. Niby wszystko teraz jest dobrze ale cały czas mnie niepokoi, że ona może pełnić jakąś ważną rolę w tym mechanizmie. A dzięki tej sprężynie wcześniej opór ten był przy podnoszeniu, teraz go nie ma. Żebym wiedział jaki to model to spróbował bym poszukać jakiegoś schematu, ale niestety nie wiem co to za model.
    Kocurek010
    Level 9  
    Problem rozwiązany. Istotnie było tak jak zalecił kolega RychoT. Przyjechał facet serwisujący takie sprzęty i też powiedział, że musi tak być ponieważ ona naciąga kosisko razem z paskiem. Temat do zamknięcia.