Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toledo 1M ASV 2000r. - coś nie tak z alarmem...

Bambusek1988 17 Jun 2012 21:51 1192 4
Optex
    Bambusek1988
    Level 2  
    Witam serdecznie,
    Jestem tutaj nowy na forum, więc chciałbym się przywitać! :)

Mam mały - duży problem z alarmem i potrzebuje pomocy, opisze w skrócie sytuacje.
    Alarm najczęściej włącza się zaraz po uzbrojeniu po ok 15 sekundach w dni deszczowe i wilgotne, lecz nie jest to regułą, ponieważ czasami włącza się jak np. blisko przejedzie obok jakiś samochód. Od dłuższego czasu szukam przyczyny i nie mogę znaleźć. Podpinałem pod VAG i żaden błąd nie wyskoczył w module komfortu. Może ktoś z Was się spotkał z takim problemem i jest w stanie mi pomóc.
    Samochód Seat Toledo 1M ASV 2000 r.

Z góry dzięki za odpowiedzi, sugestie i pomoc. Pozdrawiam Łukasz
  • Optex
    Doktorr
    Level 35  
    Alarm dokładany? Jakiej firmy? Jest dołożona wstrząsówka?
  • Optex
    Bambusek1988
    Level 2  
    Doktorr wrote:
    Alarm dokładany? Jakiej firmy? Jest dołożona wstrząsówka?

Alarm jest raczej fabryczny, co do wstrząsówki to bladego pojęcia nie mam... Idzie to sprawdzić?
    Właśnie podpiąłem auto pod VAG, sprawdziłem źródła alarmu w module komfortu o pokazało w każdym oknie, że przyczyną alarmu był "Nadzór wnętrza samochodu". Może to będzie jakąś wskazówką od czego zacząć, co sprawdzić itp.
    emeryt2
    Level 42  
    Wewnetrzny czujnik ruchu.
    Bambusek1988
    Level 2  
    emeryt2 wrote:
    Wewnetrzny czujnik ruchu.

Właśnie się domyślałem, że to o niego chodzi :) Teraz wyłączyłem czujniki przyciskiem w słupku i jak na razie jest ok. Będę musiał sprawdzić wiązki kabli od czujników i zobaczyć jak będzie się zachowywał w deszczowe dni. Mam nadzieję, że problem będzie rozwiązany.
    Jak można sprawdzić te czujniki czy są dobre w lampkach z tyłu?!