Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaka lodówka: Samsung czy Siemens

aniamik 26 Aug 2013 22:21 40210 39
Wago
    tomybb
    Level 26  
    Koledzy ja również jestem na etapie kupna lodówki, założenia - sterowanie elektroniczne,
    no frost ale w zamrażarce tylko chyba wystarczy a poza tym bezawaryjnośc bez jakichkolwiek innych bajerów - cena najlepiej do 1500 - co polecicie?
  • Wago
    piramidon
    Level 11  
    Ostrzeżenie.Dwa miesiące po gwarancji lodówka Samsung RL60GG przestała pracować. Znowu przypadek?
    KorDar
    Level 9  
    Przypadek czy nie - wiadomo Producent daję taka gwarancję jaką może z największym prawdopodobieństwem sprzęt wytrzymać. Jedni dają 2 lata, jedni przedłużają do 5, LG na kompresory daje 10. Tak więc optimum to 5 lat - warto szukać takich gwarancji na lodówki, albo dodatkowo je ubezpieczać. Po gwarancji jak coś w lodówce "padnie" to kaplica, nie opłaca się jej naprawiać.
  • Wago
    0ceanborn
    Level 25  
    piramidon wrote:
    Ostrzeżenie.Dwa miesiące po gwarancji lodówka Samsung RL60GG przestała pracować. Znowu przypadek?

Mnie nie musisz ostrzegać ;-)
    Ja zawsze uważałem że im coś jest prostsze, mniej ma bajerów, skomplikowanej elektroniki tym lepiej.
    Nie lubię takich firm jak Samsung bo to zbyt inteligentny sprzęt jak dla takiego prostaka jak ja.
    waldek1981
    Level 11  
    AMICA FK 265.3 AA S
    Czy warto kupić taki sprzęt? Jeśli nie to proszę doradźcie co kupić, ograniczeniem jest wysokość 165 cm i dobrze żeby miała 3 szuflady zamrażalnika.
    Najlepiej żeby była energooszczędna, powiedzmy A++
    Jaroslaw73
    Level 2  
    Odradzam Samsunga. Lodówka się rozsczelniła.Usterka w Samsung SBS nie naprawialna parownik w tylnej ściance zalany izolacją.Serwis samsung najbliższy termin przyjazdu 21dni jak dobrze pójdzie!!! I nie w Ustrzykach G. Tylko we Wrocławiu!!Przyjazd i diagnoza usterki 300pln!!!No i ten problem 120kg wynieść z 4 p.Teraz mam Bosch kag90ai20 Parownik drogi ,ale wymienialny serwis dostępny na miejscu i częsci najwyżej 48h .Chodzi ciszej ,dłużej trzyma świeżość,nie wysusza tak żywności. Półki solidniejsze.Ciekawostka wyprodukowana w Korei chyba przez Daewoo lodówki tej firmy uchodzą za bezawaryjne kompresor LG. Ale wygląda solidniej choćby półki i lepsze rozplanowanie szuflada z oddzielną regulacją temp. Na minus głośna kostkarka.Opadające kostki robią mega hałas ,ale są wielkie kwadratowe nie malutkie łezki jak w Samsungu i to chyba powód .
    Brozerihno
    Level 24  
    Jak komu się trafi wybierając między tymi dwoma brał bym Samsunga
    Zukes
    Level 10  
    Mój Siemens KI39FP60 po 5 latach padł. Rozszczelnił się i kompresor wtłoczył olej do układu chłodzenia - jest wyłącznie na złom.
    5000 zł do kosza. Teraz kupuję taniochę aby za 5 lat kupić kolejną. Żadne non frosty itp
    MarysiaD
    Level 1  
    Mój Samsung ma 18 lat i jest do wymiany ze względu na wygląd estetyczny ( po tylu latach ściera kolor ). Też mam problem z wyborem- czy dalej Samsung czy może coś innego ?
    Zukes
    Level 10  
    Kupiłem lodówkę za 1500zł. Skuteczna tak samo jak Siemens za 5000zł. Przewyższa Siemensa bo jest 10 dB cichsza.