Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Biały Ekran Czerwony Kursor - Czysty dziennik zdarzeń

20 Cze 2012 13:41 1744 7
  • Poziom 9  
    Witam, Od kilku tygodni borykam sie z problemem bardzo uciążliwym mianowicie po jakimś czasie Wywala mi biały Ekran i Na myszy czasami Czerwony kwadrat lub odwrotnie Czerwony ekran biały kwadrat.

    Wywaliłem system zainstalowałem jeszcze raz i problem nadal występuje czyli jedno odpada.

    W obudowie jeden wentylator pompuje powietrze dwa wyciągają i jeden chłodzi chipset natomiast na karcie graficznej są dwa wentylatory. Wszystko pracuje sprawnie podczas normalnej pracy komputer ma +/- 30-40'C przegrzewanie odpada stanowczo.

    Natomiast mój sprzęt to :

    O/S : Windows 7 Ultiamte x64
    Proc: AMD X2 Dual Core 6000+ (3.1 Ghz)
    RAM: 6GB (2x2GB -600Mhz i 2x 1GB -800Mhz)
    Magazyn : 1x SETEGATE 500GB i 1x 320GB SETEGATE - 500GB ma 9 m/c a ten drugi to nie mam pojęcia.
    Karta Graficzna: Gforce GT430 1GB DDR3 (Tak samo 9 m/c użytkowana)

    Dodam że dziennik zdarzeń wpis taki + Jeden krytyczny z racji tego że jak nic już nie widze na monitorze to musze go wyłączyć i właczyć jeszcze raz z przycisku.
    Reinstalowałem raz już sterowniki + ten co instalowałem system. Z tego co doczytałem to te stery są w wersji BETA ale od kilku miesięcy poprzedniej wersji pobrać nigdzie nie mogę ani na stronie producenta ani żadnej innej ponieważ reszta jest dość "uboga".

    Cytat:
    - <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    - <System>
    <Provider Name="Microsoft-Windows-Eventlog" Guid="{fc65ddd8-d6ef-4962-83d5-6e5cfe9ce148}" />
    <EventID>1101</EventID>
    <Version>0</Version>
    <Level>2</Level>
    <Task>101</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x4020000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2012-06-20T11:12:46.374000000Z" />
    <EventRecordID>5516</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="1044" ThreadID="1292" />
    <Channel>Security</Channel>
    <Computer>Maszyneria</Computer>
    <Security />
    </System>
    - <UserData>
    - <AuditEventsDropped xmlns:auto-ns3="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events" xmlns="http://manifests.microsoft.com/win/2004/08/windows/eventlog">
    <Reason>0</Reason>
    </AuditEventsDropped>
    </UserData>
    </Event>


    Po ponownym rozruchu komputera wszystko jest w jak najlepszej normie i działa - Do następnego razu :/

    Proszę pomóżcie bo nie mam już z tym badziewiem siły walczyć. :/

    Pozdrawiam.

    P.S - Nie wiedziałem gdzie ten temat wrzucić ponieważ nie jestem pewien czy sprzęt walnięty czy coś ze sterownikami.
  • Admin grupy komputery
    Jaki zasilacz, o jakiej mocy? Czy napięcia w normie?
  • Poziom 9  
    Zasilacz to 400 Watt jakiś "Unnamed" Japan po prostu... A napięcia nie mam czym zmierzyć bo takich urządzeń nie posiadam. :/

    Dodam że jest ciepły 45-49'C
  • Poziom 9  
    To jednak sterownik ekranu :

    Dzisiaj wieczorem przestał odpowiadać i zaskoczył znowu to log z dziennika zdarzeń systemu:


    Cytat:
    - System

    - Provider

    [ Name] Display

    - EventID 4101

    [ Qualifiers] 0

    Level 3

    Task 0

    Keywords 0x80000000000000

    - TimeCreated

    [ SystemTime] 2012-06-20T20:38:25.000000000Z

    EventRecordID 6646

    Channel System

    Computer Maszyneria

    Security


    - EventData

    nvlddmkm




    Co z tym zrobić ?

    +Zrzut Ekranu

    Biały Ekran Czerwony Kursor - Czysty dziennik zdarzeń
  • Poziom 36  
    Możesz kombinować z róznymi sterownikami, jednak wpierw zastosuj się do
    DriverMSG napisał:
    Zaopatrz się w inny, markowy zasilacz na czas testów, lub kup miernik (około 20zł) i sprawdź napięcia.
    Wtedy będzie przynajmniej pewność, co do prawidłowego i stabilnego zasilania.
  • Poziom 16  
    zgadzam się z kolegą wyżej zacznij od zasilacz. Przypominam zasilacz to podstawa dobrej pracy komputera.
  • Poziom 9  
    Witam Ponownie, Wiem że to bankowo sterowniki nie zasilacz bo wczesniej przed aktualizacja sterowników było wszystko w jak najlepszym porządku...

    Ma ktoś może dostęp lub sie napotkał index sterowników dla GT 430 ??? Bo te 280 można sobie wsadzić a nie wiem jaki numer miały poprzednie... i kiedy były wydane...