Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mondeo MK1 1995 18 16v gasnie po wcisnieciu gazu

20 Cze 2012 16:11 1625 8
  • Poziom 2  
    Witam.
    Mam problem ze swoim Fordzikiem Mondeo MK1 16v z 1995 roku. Mianowicie na paliwie odpala normalnie bez problemu i na wolnych obrotach pracuje bez zarzutów problem pojawia sie w momencie wcisniecia pedalu gazu, po prostu gasnie co moze byc tego przyczyna? Dodam iz kilka dni wczesniej przy przyspieszaniu lekko sie jakby dusil ale po chwili normalnie jechal. Mam zainstalowany gaz Landi Renzo i na gazie pracuje bez zarzutów.
    Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu. Dzieki z gory
  • Poziom 14  
    Pewnie rozjechała się mapa paliwowa w sterowniku silnika. Odłącz na chwile akumulator, powinno pomóc.
  • Poziom 8  
    Musisz zrobić samoadaptację.
    Odłącz akumulator na godzinę. Silnik musi być zimny. Podłącz aku. Odpal. Niech pochodzi ze 3 minuty. Później 3 minuty potrzymaj go na obrotach 1500. Następnie przez 10 minut jeździj se po mieście z różnymi prędkościami.
    Powinien się ustawić :)
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 8  
    Trzecia odpowiedź też nic niewnosząca do tematu.
  • Poziom 2  
    Motronic a Ty co proponujesz?
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 2  
    No ok ale na gazie pracuje bez zarzutów
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Motronic napisał:
    Silnik po prostu nie dostaje paliwa.
    Czemu? To już sam musisz sprawdzić, ciśnienie na pompie, na listwie, itd...