Witam,
od dwóch dni staram się podłączyć telewizor i komputer pod ten sam zestaw głośników + subwoofer.
I prawie się udało. Dzięki informacji jakie znalazłem na Państwa forum. Niestety nie wiem z jakiej przyczyny gdy odtwarzam muzykę z komputera - jest wszystko ok, słychać na dwie kolumny (oczywiście subwoofer), natomiast po włączeniu telewizora "odzywa się" tylko prawa strona (jedna kolumna).
Czy to może być spowodowane np. złym podpięciem? Jakimiś przebiciami?
Do subwoofera mam podłączone kolumny. Mam rozgałęźnik z małym jackiem, o taki:
Jack umieszczam w komputerze - a w gniazda tego rozgałęźnika daję jacka od telewizora, a do drugiego od subwoofera...
Bardzo prosiłbym o jakieś rady. Dziękuję.
Sprzęt:
Telewizor - thomson 55 MT 16 Tx
Dekoder - Sagem ISD 83
Zestaw głośników - Link
od dwóch dni staram się podłączyć telewizor i komputer pod ten sam zestaw głośników + subwoofer.
I prawie się udało. Dzięki informacji jakie znalazłem na Państwa forum. Niestety nie wiem z jakiej przyczyny gdy odtwarzam muzykę z komputera - jest wszystko ok, słychać na dwie kolumny (oczywiście subwoofer), natomiast po włączeniu telewizora "odzywa się" tylko prawa strona (jedna kolumna).
Czy to może być spowodowane np. złym podpięciem? Jakimiś przebiciami?
Do subwoofera mam podłączone kolumny. Mam rozgałęźnik z małym jackiem, o taki:

Jack umieszczam w komputerze - a w gniazda tego rozgałęźnika daję jacka od telewizora, a do drugiego od subwoofera...
Bardzo prosiłbym o jakieś rady. Dziękuję.
Sprzęt:
Telewizor - thomson 55 MT 16 Tx
Dekoder - Sagem ISD 83
Zestaw głośników - Link