piotr_krak wrote: Jak sam zauwazyłeś mozna wybierajac taca ręczna i papier gruby. W przeciwnym wypadku masz wydruk do dołu to tzw ochrona wydrukowanego dokumentu, jak dla mnie bezsensu przy dwustronnym wydruku i tak widac co jest wydrukowane.
Wydruk ułożony tekstem do dołu niema na celu ochrony wydrukowanego tekstu, tylko jak zabierzesz wydrukowany komplet to na górze masz pierwszą stronę a nie ostatnią
Dodano po 11 [minuty]: kanon wrote: Jak ustawić Ricoh Aficio c5560+ fiery .
Mam projekt A4 i chce wydrukować na grubym papierze-kaseta ręczna. Papier muszę włożyć A4R .Jeśli włożę A4 papier się zatnie a nieutrwalony obraz jest poziomo.
Przy kserowaniu dokument A4 , gruby papier -kaseta ręczna. Papier mogę włożyć A4. Tu jest tak jak powinno.
Czy można ustawić maszynę aby drukować na zwykłym papierze obrazem do góry ( teraz na sortownicy układa się obrazem do dołu)- wydruki jednostronne.
Jakie modele drukują obrazem do góry ( szybsze niz 50kopi/min-kolor)
Przy korzystaniu z tacy ręcznej możesz używać papieru do 256g. Wydruk wtedy jest zawsze tekstem do góry /tylko papier gruby i folia/. Przy innych tekstem do dołu.
Na normalnym papierze wszystkie modele mogą drukować tekstem do góry lub do dołu. Wybierasz to w sterowniku drukarki