Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

AUDIO zrobione w warunkach domowych2X RE Audio RE-10S4 beta

robertt_2008 24 Jun 2012 15:27 1713 11
    robertt_2008
    Level 10  
    Witam wszystkich. prezentuję moja ostatnio stworzona konstrukcję subwoofera . Wykorzystałem starą skrzynię (chyba tonsila) z 1981r . Oryginalnie miała 124l a mi potrzeba było 85l do tych dwóch głośniczków .
    Użyłem również 3 rurek bass reflex po 14cm i średnicy 3.9cm. , Głośniki spięte w 2 ohmy i zamierzam to zasilać monoblokiem jbl 350 wrms. Strojenie na 30Hz. Na razie niestety nie mam na niego funduszy więc pożyczyłem jakiś słaby wzmacniacz.
    A oto zdjęcia : AUDIO zrobione w warunkach domowych2X RE Audio RE-10S4 beta
    AUDIO zrobione w warunkach domowych2X RE Audio RE-10S4 beta AUDIO zrobione w warunkach domowych2X RE Audio RE-10S4 beta AUDIO zrobione w warunkach domowych2X RE Audio RE-10S4 beta AUDIO zrobione w warunkach domowych2X RE Audio RE-10S4 beta AUDIO zrobione w warunkach domowych2X RE Audio RE-10S4 beta AUDIO zrobione w warunkach domowych2X RE Audio RE-10S4 beta AUDIO zrobione w warunkach domowych2X RE Audio RE-10S4 beta AUDIO zrobione w warunkach domowych2X RE Audio RE-10S4 beta
    qstosz
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Liczyłeś cokolwiek?
    robertt_2008
    Level 10  
    No ba . WiniSD . Namęczyłem się nieźle żeby żeby powstał kompromis miedzy zejściem a impulsem, a te 85l to brutto n netto 70l jest. Niedługo dodam film . A tu charakterystyka
    AUDIO zrobione w warunkach domowych2X RE Audio RE-10S4 beta
    Tutaj film : http://youtu.be/xSZy5zN0paA
    robertt_2008
    Level 10  
    Witam . Coś mało opinii usłyszałem . Może ktoś się wypowie, Jaki wzmacniacz mi polecacie ?
    powalla
    Moderator of CarAudio
    robertt_2008 wrote:
    Coś mało opinii usłyszałem .

Trzy razy właśnie dokładnie przeczytałem Twój pierwszy post w tym temacie i jakoś nie widzę żebyś pisał że chcesz opinii ;) Po co Ci opinie wydane po oglądnięciu fotek? Dla podniesienia ego?

robertt_2008 wrote:
    Jaki wzmacniacz mi polecacie ?

Około 400w przy 2 ohmach im starczy . Marka , model? Cokolwiek "markowego" i tyle .
    robertt_2008
    Level 10  
    Chciałem się dowiedzieć czy się komuś spodobało po prostu .
    bogus1984
    Level 26  
    Myślisz, że się wstydzą napisać ? Jak by się podobało mocno, to by ktoś już napisał, a może napisze w przyszłości. Mi osobiście się nie podoba takie ustawienie głośników po przekątnej.
    robertt_2008
    Level 10  
    Po linii prostej by się nie zmieściły po prostu .
    bogus1984
    Level 26  
    Tego się domyśliłem :) Chciałeś poznać opinię, to pierwszą masz :)
    robertt_2008
    Level 10  
    He. spoko:P
    slawek213
    Level 11  
    Na filmie mam wrażenie że jedna membrana idzie w górę a druga w dół.
    Zauważyłem jeszcze ciekawy efekt, że basowe głośniki szarpią głośniczkami w tylnej półce. Ciekawe rozwiązanie.

Raczej normalne przy takim rozwiązaniu.
    robertt_2008
    Level 10  
    To najprawdopodobniej przez kamerę(kręcone telefonem) ponieważ głośniki są spięte równolegle więc nie jest raczej możliwe żeby były przesunięte w fazie . Natomiast półką telepią same jbl-ki.