Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes W202 2.2D Brak oleju, ciśnienia oleju w pompie vacum ?!

Maniekxzx 25 Jun 2012 10:23 4857 3
    Maniekxzx
    Level 2  
    Witam !
    Jestem posiadaczem Mercedesa W202 2,2D 97r.
    Po wielogodzinnej walce z pompą vacum, stwierdziłem że nie dochodzi do niej olej ! Ale nie mam pojęcia dlaczego ? Confused Dmuchając w ten kanał przelewowy wydaje mi się że jest drożny a jednak olej nie leci, co oznacza brak podciśnienia i hamulców ! Crying or Very sad Czy ktoś wie skąd dokładnie płynie olej ( jakim kanałem ) do pompy vacum ? Bo ja rozkładam ręce ?
    dzarek_82
    Level 14  
    W pompie vacum jest zaworek zwrotny, sprawdź czy jest sprawny.Rozłącz od pompy serwo i podciśnienia, w zamian podłącz do pompy jakiś wężyk i spróbuj pociągnąć powietrze, powinien być opór, przy dmuchnięciu nie będzie oporu. Ewentualny olej w pompie mógłby być tylko do smarowania.
    Maniekxzx
    Level 2  
    Vacum pompę mam na pewno sprawną bo sprawdzałem na innym aucie. Przyczynę znam Tzn. nie dostaje się z bloku do wacum przez mały otwór olej silnikowy który uszczelnia vacum żeby było podciśnienie. Interesuje mnie jak idą kanały olejowe, co powoduje że ten olej tam jest wtłaczany. Czy może mi siedzieć pompa olejowa, a może jest jakiś zaworek który się zaciął lub zatkał.
    Daltonik85
    Level 3  
    Czy udalo ci sie rozwiazac problem braku oleju w vacum ?