Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Doradźcie w wyborze AGD do kuchni:)

Ola0203 25 Jun 2012 13:33 1559 1
SterControl
    Ola0203
    Level 2  
    Witam.
    To mój pierwszy post, więc z góry przepraszam za możliwie powstałe błędy:)
    Kończymy urządzać dom i jesteśmy na etapie wyboru sprzętu AGD. I tu pojawia się problem. Mianowicie po przeczytaniu kilkudziesięciu postów, opinii jestem w totalnej kropce. Proszę o opinię bądź porady co do wybranego przeze mnie sprzętu bądź sugestiach zmiany na inny. Raczej nie mogę przekroczyć półek cenowych wybranych modeli. Z góry bardzo dziękuję:)
    1. lodówka: Siemens KG36EAI30
    2. płyta indukcyjna: Amica PI6512TG
    3. piekarnik:Amica EBI8862
    4. pralka: Amica AWM614D

i mam straszy problem ze zmywarką. Potrzebna 60, ze zintegrowanym panelem, koszem Vario, wskaźnikiem braku soli, także na tabletki, pół wsadu, klasy oczywiście A, niskie zużycie wody. Cena max 1500!!! Pomóżcie:)
  • SterControl
    patryk260983
    Level 19  
    Zastrzeżeń co do piekarnika i płyty nie mam, jeśli chodzi o Amicę (też postawiłem na tą firmę), ale pralkę to odradzałbym. Amica robi dobre sprzęty do gotowania, ale urządzenia chłodnicze i piorące nie bardzo. Miałem już styczność z pralkami Amici (jedyna dobra strona tego medalu, że zaprzyjaźniłem się z serwisantem, tak często u nas bywał) i ostatecznie postawiłem na Boscha, którego użytkuję ponad rok i jeszcze żaden serwisant nie zaszczycił mnie swoją obecnością.

A zmywara - Bosch lub Siemens, konkretnie który model, nieistotne. Ja kupowałem siostrze w ciemno i śmiga już ponad rok. Tylko bierz te ze średniej półki cenowej, tak między 1400-1700zł. Na urządzeniach 'wodnych' nie warto oszczędzać.