Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Blad 0xc000000f -BIOS nie widzi dysku twardego po nieudanym formatowaniu dysku

tygrysek12 28 Jun 2012 12:15 7084 9
    tygrysek12
    Level 9  
    Witam wszystkich
    Próbowałem usunac Windowsa 8 poprzez format dysku twardego jednym z programów z pakietu hirens, jednak formatowanie sie nie skonczyło i wyswietla mi sie informacja iz nastapił błą 0xc000000f. W dodatku od momentu przejscia poczatkowego okna nie działa mi płyta instalatora Windowsa 8, nie ładuja sie bootowalne płyty z programami naprawczymi a sformatowany dysk ma według BIOSA 0 MB pojemnosci. Co w zwiazku z tym zrobić?
    Najchetniej chciałbym sformatowac wszystko do czysta i zainstalowac oryginalnego Windowsa XP.
    Z górty dziekuje za poswiecony czas i wszelka okazana mi pomoc.
  • Helpful post
    RoStER
    Level 30  
    Jeśli masz możliwość to weź Twój dysk twardy np do znajomego, podepniesz i z poziomu windowsa możesz sformatować Twój dysk, pozdrawiam.
    RoStER
    Level 30  
    dt1, raczej nie powinno być tak, ponieważ na drugim komputerze ten dysk będzie podłączony 1 raz i system powninen go zainstalować a wtedy uda się już sformatować, oczywiście zakładam teoretycznie, bo może być też i tak jak Ty napisałeś, pozdrawiam.
    tygrysek12
    Level 9  
    SEAGATE 500 GB 7200 ATA

Co z tym zrobić?
    Barthezz3
    Level 14  
    Ja bym odpalił na twoim miejscu system z płyty o ile takowy posiadasz(zawsze warto mieć w razie właśnie takich przypadków) albo z pena i na takim systemie zrobić format dysku twardego.
    dt1
    Admin of Computers group
    Może przypadkiem 7200.11? Podaj dokładny model (STxxxxxxxx) oraz wersję firmware. Sprawdź na innym komputerze, a jeśli tam będzie dalej pojawiał się jako zero - warto zrobić/kupić terminal dyskowy, podłączyć ten dysk i sprawdzić, co wyrzuca terminal.

Opis terminala "zrób to sam" i podłączenia do dysku - https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic872300.html
    tygrysek12
    Level 9  
    7200.12
    tygrysek12
    Level 9  
    Dziekuje bardzo za pomoc formatowanie w innym kompie pomogło