Witam
Przymierzam się do zakupu tunera(dekodera) i anteny do cyfrowej telewizji naziemnej i nie wiem jaki tuner wybrać...
Posiadam telewizor samsung cw-28d83n ( cw28d83n )
1.Aktualnie posiadam zwykłą antene siatkową i na niej to chyba nie za dobrze będę odbierał cyfrową telewizję?
mam na oku: UHF Dipol 44/21-69 Tri Digit ze wzmacniaczem LNA-177 co o niej myślicie?
znajomy kupił i jemu odbiera dobrze a niedaleko mnie mieszka wiec myślę że i ja nie będę miał problemu...
2.Większy problem mam z tunerem i tu pojawia się moje pytanie jaki kupić aby był dobry?
Im więcej czytam tych opini,testów tym coraz mniej wiem i coraz większy mętlik mam w głowie.
dobrze by było aby ten tuner "chwile" pochodził...
zainteresował mnie model wiwa hd-90
jak dla mnie to pilot mógłby być trochę innego wygląda no ale ujdzie
, a tak poza tym to jest zegarek(po wyłączeniu), usb z przodu-nie trzeba szukać wejścia "na czuja" z tyłu, nie wiem co tam pod "maską" ale chyba nie jest źle ?
co tym tunerze myślicie? ,jeśli nie ten to jaki inny ?
3.Mam jeszcze pytanie odnośnie mojego tv niema on hd gdyż jest zwykłym telewizorem ale czy obraz będzie jakoś lepszej jakości niż teraz na analogu? (podłączenie przez eurozłącze)
4.Jaki dobry kabel polecacie od anteny do tunera ? (na zewnątrz)
Przymierzam się do zakupu tunera(dekodera) i anteny do cyfrowej telewizji naziemnej i nie wiem jaki tuner wybrać...
Posiadam telewizor samsung cw-28d83n ( cw28d83n )
1.Aktualnie posiadam zwykłą antene siatkową i na niej to chyba nie za dobrze będę odbierał cyfrową telewizję?
mam na oku: UHF Dipol 44/21-69 Tri Digit ze wzmacniaczem LNA-177 co o niej myślicie?
znajomy kupił i jemu odbiera dobrze a niedaleko mnie mieszka wiec myślę że i ja nie będę miał problemu...

2.Większy problem mam z tunerem i tu pojawia się moje pytanie jaki kupić aby był dobry?
Im więcej czytam tych opini,testów tym coraz mniej wiem i coraz większy mętlik mam w głowie.
dobrze by było aby ten tuner "chwile" pochodził...
zainteresował mnie model wiwa hd-90
jak dla mnie to pilot mógłby być trochę innego wygląda no ale ujdzie

co tym tunerze myślicie? ,jeśli nie ten to jaki inny ?
3.Mam jeszcze pytanie odnośnie mojego tv niema on hd gdyż jest zwykłym telewizorem ale czy obraz będzie jakoś lepszej jakości niż teraz na analogu? (podłączenie przez eurozłącze)
4.Jaki dobry kabel polecacie od anteny do tunera ? (na zewnątrz)