Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z aktualizacją softu w SE W810.

saleta20 01 Jul 2012 18:17 1508 10
    saleta20
    Level 15  
    Witam!! Mam SE W810i i w menu jest funkcja aktualizacji softu i gdy ja uruchomie wyskakuje mi ,, Zarządzanie urządzeniem sony ericsson nie prawidłowa odpowiedź serwera,, Internet jest prawidłowo ustawiony. Ma ktos jakieś pomysły go zaaktualizować?
    Karaczan
    Level 41  
    Oficjalny support dla tego telefonu już nie istnieje, telefon jest za stary.
    Zostają tylko nieautoryzowane metody, np Setool2lite, XS++ bądź FAR.
    saleta20
    Level 15  
    SETOOL w domu raczej nie da rady a xs++ to jak bym mial to zrobic? wgrać inny\nowszy soft? A nie da rady optiflash? kiedyś bawiłem sie na samsungu c3050 w aktualizację.
    Karaczan
    Level 41  
    Setool2lite nie potrzebuje dongla, jest okrojona i darmowa jego wersja do flashowania starszych SE.
    XS++ też chyba flashuje, nie pamiętam w sumie, dawno to było.
    Jest pełno poradników w sieci jak zmienić oprogramowanie w tych SE.
    saleta20
    Level 15  
    Dzieki jeszcze czy mógłbyś sprawdzić czy jest nowsza wersja softu bo ja mam: CXC1250316R4EA031
    robo112-2010
    Level 13  
    Najlepiej FARem bo on działa na CID53 albo CID52 jak się nie myle. Rok temu może 2 był to najnowszy CID w starszych i nowszych telefonach. I z tym tylko FAR radził sobie dobrze. Chyba że nie miałeś aktualizowanego od nowości telefonu. A te w opcjach nie działa jedynie możesz zobaczyć czy wyszła aktualizacja. Poszukaj na forum telefonu modyfikacji. Ale jeśli chcesz wgrać jakieś mody to licz się z tym że bateria szybko wysiada najbardziej akustyka. Far poradzi sobie jak dograsz pluginy na USB.

Wiesz może funkcji nie dodają ale niektóre wprowadzają drobne zmiany np lepsza żywotność baterii
    Karaczan
    Level 41  
    Mi wychodzi ze najnowszy jest R4EK001.
    gracjan55
    Level 36  
    robo112-2010 wrote:
    Najlepiej FARem bo on działa na CID53 albo CID52 jak się nie myle. Rok temu może 2 był to najnowszy CID w starszych i nowszych telefonach. I z tym tylko FAR radził sobie dobrze. Chyba że nie miałeś aktualizowanego od nowości telefonu. A te w opcjach nie działa jedynie możesz zobaczyć czy wyszła aktualizacja. Poszukaj na forum telefonu modyfikacji. Ale jeśli chcesz wgrać jakieś mody to licz się z tym że bateria szybko wysiada najbardziej akustyka. Far poradzi sobie jak dograsz pluginy na USB.

Wiesz może funkcji nie dodają ale niektóre wprowadzają drobne zmiany np lepsza żywotność baterii

Po co sie udzielasz nie majac wiedzy, w810 maja cid 49 i 50, wiec farem nie wgra softu.
    saleta20
    Level 15  
    sory ze wczesniej nie napisalem cid jak dobrze wypatrzyłem to mam 49 a wiem ze to moze głupie pytanie ale optiflash nie da rady ?
    robo112-2010
    Level 13  
    To jeśli ma CID50 to niech nie liczy na nowe zmiany. To ja nie wiedziałem że aż tak stary jest telefon i od tylu lat nie ma supportu do niego. Niektórzy czekali z niecierpliwością kiedy będzie można cofnąć CID53.

Tu masz TuT jak FARem możesz patchować CID50:
    http://sonyxperia.pl/showthread.php?161847-Patchowanie-W810i-CID-50
    ale jeśli 50 to XS++ albo SEtool