Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Skoda Felicja 1,3 98r podczas jazdy samoczynnie przełącza się z gazu na benzynę

kaszelo 03 Jul 2012 06:49 2547 4
    kaszelo
    Level 9  
    Skoda Felicja 1,3 98r podczas jazdy samoczynnie przełącza się z gazu na benzynę
    Witam problem dotyczy instalacji gazowej (zwykłej nie sekwencyjnej )
    Po rozruchu silnika i podczas jazdy samochód automatycznie przechodzi w cykl spalania benzyny nie wiem w czym tkwi problem dodam że wcześniej kilkakrotnie strzelał w gaźnik lecz myślałem że to wina przewodów wczoraj strzelił tylko raz i zwróciłem uwagę że silnik pracuje tylko na benzynie
    Jeżeli ktoś miał podobny przypadek proszę się podzielić doświadczeniem
    Marek.Bezubik
    Level 10  
    Czy to auto posiada gaźnik?? Czy mamy rozumieć, że samochód strzela też na benzynie? Czy może strzelił na gazie i przełączył się na benzynę?
    Jeśli podczas jazdy samoczynnie przełącza się na benzynę to należy sprawdzić zasilanie sterownika plus po zapłonie jak i plus z akumulatora oczywiście masy i sygnał obrotów.
    Anonymous
    Anonymous  
    Marek.Bezubik
    Level 10  
    Doskonale wiem, że ten samochód nie posiada gaźnika. Ale osobo pisząca o problemie chyba nie zdaje sobie z tego sprawy. Dlatego to pytanie (sugestia pytaniem).
    kaszelo
    Level 9  
    Witam
    Macie panowie rację nie wiedziałem, że Felicją nie ma gaźnika
    Co do strzałów to od kilku dni po odpaleniu i dodaniu gazu auto nieraz strzeliło
    A w wczoraj strzeliło i przełączyło na benzynę i od tej chwili niema możliwości przełączenia na gaz nawet, gdy przełączę ręcznie to natychmiast przełącz się na benzynę