Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Astra F za duze spalanie

czyzu6299 05 Jul 2012 22:23 2606 3
    czyzu6299
    Level 2  
    Witam wszystkich...
    Mam taki problemik z asterixem ze pali 14l lpg. Astra 93r 1.6 8v kodu silnika niestety nie znam.Instalacja lovato z pokretlem do ustawiania gazu. Auto ma przejechane prawie 340tys gaz mniej wiecej od 6 lat ale czy cokolwiek bylo wymieniane z instalacji gazowej to nie wiem bo mam ten samochod od pazdziernika a ja wymienilem tylko centralke. Na pokretle nie moge juz bardziej przykrecic bo bedzie sie dusic jak wcisne pedal gazu.Ponadto gdy samochod sie dobrze rozgrzeje przy redukcji biegu na zakrecie badz ruszaniu z pod swiatel od czasu do czasu cos strzela ale to prawdopodobnie wina cewki(aparatu zaplonwego czy tam moduly zaplonowego-roznie to znawcy nazywaja)
    Wie ktos moze co moze byc przyczyna takiego spalania??
    telbod
    Level 32  
    Wymień aparat zapłonowy, przewody może też. Po 6 latach wypadało by regulacje lub i wymianę parownika przeprowadzić. Te 14 litrów to w mieście ?? w trasie?? w korku??
    czyzu6299
    Level 2  
    Aparat niedlugo bede miec nowy, przewod jeden mial przebicie to go wymienilem, swiece maja przejechane niecale 10tysi, te 14 to tak w cyklu mieszanym tzn troche w drodze do Lodzi i troche po Lodzi. A mam jeszcze takie pytanie Czy wie ktos jak ustawia sie gaz w takiej instalacji jak ja mam ( pokretlo na wezu) bo gazownik powiedzial ze mozna tylko tak i ustawil na sluch...
    czyzu6299
    Level 2  
    Parownik juz jest zamowiony nowy i w poniedzialek bedzie, a moze mi wytlumaczyc jakis magik od lpg czy nowy parownik trzeba regulowac a jesli tak to w jaki sposob...
    I jak ma sie lambda do spalania?