Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

CANVA AS-7702 biały ekran

majonez1990 06 Jul 2012 14:18 3336 5
    majonez1990
    Level 13  
    Witam szanownych kolegów, mam problem z radiem Canva AS-7702, pewnego dnia po włączeniu go, na wyświetlaczu pojawia się biały ekran czasami jakieś pasy i po paru sekundach stopniowo ciemnieje, oprócz tego radio normalnie gra nawet działa dotykowy wyświetlacz, czy ktoś pomoże rozwiązać ten problem?
    johnson255
    Level 17  
    Usterka powinna być bardzo prosta.

Masz kolego albo uszkodzoną taśmę połączeniową między LCD a płytą, bądź wypięła się i wystarczy ją po prostu poprawić. Niestety musisz je całe rozebrać, aby dojść do tasiemki.
    majonez1990
    Level 13  
    Usterka wydawała się prosta, niestety to nie to, taśma jest cała i dobrze podpięta z obu stron. Poza tym panel dotykowy oraz przyciski działają a idą tą samą taśma do wyświetlacza.
    johnson255
    Level 17  
    W takim razie może zimne luty? Nie wykluczone że może ktoś wcisnął ekran za mocno. A tam znajdują się kontrolery na taśmie sterujące kolumnami i wierszami matrycy...
    filip_korn
    Level 1  
    Witam! Mam ten sam problem. Jaka była przyczyna tej usterki?
    Proszę o pomoc!
    majonez1990
    Level 13  
    Przyczyną usterki były zimne luty na płycie głównej, radio pochodziło 4 mies i pojawił sie nowy problem, teraz ekran jest niebieski ale podczas zmieniania głośności czy wybierania trybu radia ( radio, cd, aux ) wyświetlają się napisy, wygląda mi to że sie soft z radia wysypał. Może ktoś miał podobny problem z tym pseudo radiem