Cytat: Zawsze robiłem PWMy gdzie mosfety sterowane były przez niższe napięcie niż było między drenem a źródłem no i jakoś działało.
Pisałem o JFET'ach użytych jako klucze analogowe z "pływającym" i źródłem i drenem to zupełnie inny przypadek niż tranzystory MOSFET w mostku.
MOSFET jak zauważyłeś potrzebuje do pełnego otwarcie ok 10V względem żródła, jeśli źródło jest na masie, to niema problemu, jeśli źródło jest podłączone do obciążenia a dren do zasilania to musi dostać o 10V więcej niż zasilanie na drenie - najprostszy sposób to bootstrap ale ma swoje ogranicznenia.
Cytat: To samo ze sterownikiem, który miałem przerabiać: procek, 4 mosfety przez rezystor 220 i dawało radę wysterować.
Kit mi tu wciskasz, jeśli na czterech N-MOSFET'ach to więciej niż 2-3V na wyjściu nie uzyskasz, niezależnie od napięcia zasilania mostka. Jeśli "górne" MOSFET'y były typu P to zadziała,ale napięcie zasilania mostka max 5V.
Cytat: Robiłem symulację i też działało, co prawda po 300mA na fazę ale działało.
Nie umiesz ocenić wyników, te 300mA to przy jakim napięciu na cewkach? Jak na 50A MOSFET to niezłe osiągnięcie

. Samochód osobowy osiągający max 5km/h też byś uznał za sprawny?
Cytat: Może coś takiego ?:
Za małe napięcie na bramce.
Cytat: Cały dzień się męczyłem żeby zrobić płytkę pod to a tu buba. Very Happy
Jakiś mały, niskonapięciowy silnik bez obciążenia powinien się kręcić, więc niesłusznie napisałem że nie zadziała

.
Kilka razy użyłem słowa chopper, nie zainteresowało cię co to jest? To jest właśnie to, co odróżnia prawdziwy sterownik silników od amatorskiej zabawki.