Witam wszystkich na forum. Nie znalazłem nigdzie podobnego tematu. Więc tak, robię wspomaganie kierownicy w c360. I mam orbitrol 16Mpa wraz z kostką, pompę aluminiową od c330 zamontowaną na wale korbowym, siłownik najprawdopodobniej pochodzi od bizona od motowideł, czyli nie wielki. I teraz tak... czy te części zostały dobrane poprawnie, czy wydajność pompy około 20L nie jest a duża? Olej się grzeje( zbiornik 2,5L ) podczas pracy wspomagania. Wydawało mi się to proste, ale teraz to jestem zielony w tym wszystkim, czy potrzebny jest jeszcze jakiś zawór czy regulator ciśnienia, nie mam pojęcia. Wspomaganie działało, ale jednym palcem nie ma mowy bym kręcił kierownicą, co najmniej całą ręką muszę, na drodze jadąc gdy nie używam wspomagania, kierownica się przycina i wtedy muszę szarpnąć mocno. Ale to nie robota bo się trzeba tyle namęczyć by do rowu nie wpaść że szok. jak cały czas kręcę od lewej do prawej bez przerwy jest w miarę ok. Nie chodzi za lekko ale jedną ręka ujdzie u kierować, tylko że pompa po pół godziny jest gorąca i węże hydrauliczne również. Orbitrol jest używany po regeneracji... Próbowałem wziąść inny
orbitrol to nawet nie skręcił kołami... Nie mam siły. Podłączałem orbitrol tak L R siłownik, natomiast P to pompa i T zbiornik. proszę o porady...
orbitrol to nawet nie skręcił kołami... Nie mam siły. Podłączałem orbitrol tak L R siłownik, natomiast P to pompa i T zbiornik. proszę o porady...