Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Imobilajzer i auto alarm RENAULT MEGANE 1.4

Darexxx 17 Jan 2005 13:53 6422 8
Optex
    Darexxx
    User under supervision
    Czy można połączyć auto alarm z imobilajzerem. Jeśli tak to w jaki sposób . Mam Renault Megane i szybko wysiadają baterie w imobilajzerze i chciałym go włączać i wyłączać autoalarmem . Mam imobilajzer podłączony z otwieraniem drzwi. prosiłbym jakieś rysunki może model jakiegoś dobrego autoalarmu . Z góry dzięki
  • Optex
    PrzemoNS
    Level 12  
    Twoj immobilizer nie potrzebuje bateri, baterie te sa potrzebne tylko do otwierania i zamykania pojazdu.
    karzdy alarm morzna spiac z twoim zamkiem.
    Alarmow jest cala masa moim zdaniem na dobre zasloguja ITURA Net,Proxima,Ster,Tytan
  • Optex
    Darexxx
    User under supervision
    a możesz mi podać coś więcej na ten temat jak to zrobić

Dodano po 3 [godziny] 59 [minuty]:

Ludziska widze że pare osób ogląda ten temat . Więc prosze doradzcie mi bo ten problem mnie przerasta. Denerwuje się bo czasem imobilajzer działa czasem nie .PROSZE DAREXXX
    PrzemoNS
    Level 12  
    system alarmowy posiada 2 przewody do sterowania centralnym zamkiem jest to inpuls masy na otwieranie 1 przewod i 2 przewod impuls masy na zamykanie.
    O ile sie nie myle to twoje auto ma zamek w ten sposob sterowany no chyba rze plusami to w tedy trzeba zmienic polaryzacje np, za pomoca przekaznikow.
    Przewody znajdziesz pod klawiszem otwierania i zamykania wewnatrz pojazdu bo chyba taki masz CO? A jesli nie to przewody od przepustu drzwi.
    Pozdrawiam i powodzenia
    Darexxx
    User under supervision
    Musze napisać ze jeszcze nie mam alarmu. Więc mógbyś mi doradzić jaki mam wybrać model i jak to podłączyć do imobilajzera. OK
    PrzemoNS
    Level 12  
    Immobilizer to osobna rzecz, zostaw go w spokoju.
    co do alarmu jaki wybierzesz to zalerzy tylko od Ciebie, czego oczekujesz i jakie ma pelnic funkcje? zastanow sie i na zakupy ;)
    W poprzednim poscie napisalem co ja uwarzam za dobre i godne uwagi.
    Wiecej informacji znajdziesz na forum "zabezbieczenia i alarmy" tam zadaj to pytanie a napewno wiecej ludzi odpowie.
    Pozdrawiam
    Donald7000
    Level 12  
    Ja rowniez mam podobny problem, ale z Renault 19. Moj poprzednik napisal o immobilajzerze wylaczanym oryginalnym pilotek w kluczyku. Czyli gdy chcemy wejsc do samochodu naciskamy pilot-kluczyc i zostaja otworzone drzwi i skasowany immobilajzer. Lesli bym zalozyl jakikolwiek inny alarm z podlaczeniem do centralnego zamka to pilotem bede rozbrajal alarm i otwieral drzwi, ale aby skasowac oryginalny immobilajzer to dodatkowo trzeba strzelic z oryginalnego pilota-kluczyka.
    Dodam, ze otworzenie drzwi nawet za pomoca klucza nie powoduje skasowanie immo.
    W tym przypadku chodzi i wyeliminowanie powtornego naciskania na pilota-kluczyc.
    PrzemoNS
    Level 12  
    Można założyć alarm bezpilotowy, który będzie korzystał a pilota fabrycznego.
    Donald7000
    Level 12  
    Owszem, mozna, ale taki alarm duzo kosztuje. Chcialbym wykorzystac alarm tradycyjny ktory zostal mi z poprzedniego samochodu.