Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Golf IV dusi sie przy dodaniu gazu

grehio 09 Jul 2012 23:37 9558 6
    grehio
    Level 11  
    Witam. Posiadam golfa 4 z gazem gdy wcisnę pedał gazu gwałtownie przydusi się i wtedy normalnie wejdzie na obroty. A pod maska jak dodam gazu zasysa mi powietrze tak jakby pod przepustnica albo korkiem zaznaczonym na rys od czego on jest? Golf IV dusi sie przy dodaniu gazu
    artmik
    Level 12  
    Filtr powietrza, gazu czysty?
    Jaka to instalacja - może trzeba wyregulować?
    grehio
    Level 11  
    Instalacja koltec necam. Filtr kilka dni temu wymieniony czyszczony i regenerowany parownik i rozdzielacz. Jak dodaje gazu to gdzieś słychać takie zassanie chwilowe podczas przyduszenia sie przy gwałtowniejszym dodaniu gazu. Na benzynie jest ok.
    artmik
    Level 12  
    grehio wrote:
    czyszczony i regenerowany parownik

Być może to jest przyczyna, a właściwie to nie/źle wyregulowany parownik Przydałaby się wizyta w warsztacie i prawidłowa regulacja całej instalacji.
    grehio
    Level 11  
    Znalazłem przyczynę złe ciśnienie na reduktorze teraz moje pytanie. Czy mogę je ustawić zwykłym manometrem z dorobioną końcówka z gwintem m6? Wiem ze na reduktorze są 2 śruby do regulacji ciśnień 1 i 2 stopnia. Czy przy regulacji 1 stopnia odpinać przewód od powietrza i czy to robić podczas pracującego silnika?
    artmik
    Level 12  
    A jaki to parownik?
    Jeśli są dwie śruby, to jedna służy do regulacji czułości membrany - jeśli ją odkręcasz to reduktor łatwiej (i więcej) popuszcza gazu, a druga do ustawienia stałej dawki gazu.
    Najlepiej pojechać do gazownika aby wyregulował, bo regulacja bez przyrządów to takie "błądzenie po ciemku".
    grehio
    Level 11  
    To jest instalacja koltec i reduktor koltec VG 392 i tam jest regulacja 2 śruby jedna ciśnienie reduktora droga rozdzielacza a ja chce wiedzieć czy na odpalonym silniku itd?