Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Laguna 1.9 dci 130KM - brak mocy i fuel injection fault

ArtuWroc 10 Jul 2012 15:08 11857 2
    ArtuWroc
    Level 1  
    Witam serdecznie.

Mam problem z Laguną.
    Mianowicie po wszczepieniu silnika 1.9 dci 130KM i zamontowaniu nowego turbo auto jeździło kilka dni normalnie. Przed SWAPem były sprawdzane wszystkie wtryski, listwy, pompy. Ma nowe filtry i oleje.

Po kilku dniach zaświecił się komunikat "FUEL INJECTION FAULT" i stracił moc.
    Sprawdziłem EGR i wszystko ok.
    Nie dymi z wydechu. Jedynie komunikat ( od razu po włożeniu karty - nawet nie trzeba odpalać ) oraz niższa moc. Auto powoli się zbiera i nie osiąga wysokich prędkości. Obroty na postoju 900 więc chyba w normie - nie czuć żadnego falowania.

Czy macie jakiś pomysł co to może być skoro mechanicznie wszystko sprawdzone i w połowie nowe? Czy może jakiś czujnik padł.
    Mam nadzieje, że ktoś miał podobne problemy i wie jak rozwiązać - na czwartek potrzebuje zrobić dużo kilometrów, a nie mam dostępu do podpięcia się pod CLIP...

Pozdrawiam
    kortyleski
    Level 43  
    Rozumiem że w całym wrocławiu nikt nie ma sprzętu do renówki? Bez diagnostyki to można bez końca gdybać, może to być uszkodzenie wszystkiego co jest wkoło silnika i dochodzą do tego kabelki...
    Przemo9826
    VIP Meritorious for electroda.pl
    A dawcą nie był silnik z fap-em lub na odwrót?