Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Epson Stylus SX425W - błąd E-10, reset pampersa

AlexCage 13 Jul 2012 11:54 8840 9
    AlexCage
    Level 12  
    Witam.

Od 2 dni przeszukiwałem wujka google w poszukiwaniu programów do zresetowania licznika pampersa w w/w drukarce. Niestety bezskutecznie :/

Jedyny działający jaki znalazłem to WIC Reset Utility, niestety jest on płatny, zresztą nie chodzi o głupie 10 dolarów, nie mam konta PayPal i nie chcę zakładać specjalnie pod tę okoliczność.

Jeśli macie jakieś rozwiązanie na ten problem proszę o pomoc.
    Masal
    Level 11  
    Witaj Kolego i jak udało się zresetować tego pampersa mam ten sam problem i żaden z programów nie działa
    AlexCage
    Level 12  
    Licznik skasowałem tym płatnym programem.
    sebool12
    Level 9  
    Za chiny nie mogę się połączyć z drukarką tym programem.
    dawidowskis
    Level 12  
    Witam,
    miałem zablokowaną SX425W i niestety użycie resetera od TX420 nie rozwiązało sprawy. Poszukałem w necie i znalazłem odpowiedni reseter.

Urządzenie: Epson SX425W [TX425W]
    Platforma: Windows XP 32bit [najlepiej bo na Vista - 7 i wyżej czasami jest błąd komunikacji]

Uprzednio musi być zainstalowany sterownik drukarki .. najlepiej jest też wskazać dokładny port USB.
    Powodzenia ;]
    Attachments:
    dziloo
    Level 13  
    Tak dla potomnych: Powyższe załączniki SX425W.RAR zawierają trojana, ale poprawnie resetują "waste counter" w drukarce EPSON SX425W. Aplikację najlepiej uruchomić w jakimś sterylnym środowisku typu sandbox. Ja użyłem VMware Workstation w trybie Nonpersist. plik TX420reset.rar jest bezużyteczny, gdyż jest do innego modelu drukarki.