Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
PCBway
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[tp-link TL-WR543G ] Brak połączenia lokalnego na nowym komputerze przez route

13 Lip 2012 21:12 1159 8
  • Poziom 8  
    Witam wszystkich

    mam taki problem kupiłem od kumpla komputer używany wszystko działało przychodzę do domu podpinam go do neta i pokazuje mi ze nie jest podpięty do sieci a kabel jest wpięty 4dni na forach kminilem lecz nic nie znalazłem.słyszałem ze trzeba dzwonić do dostawce netu zeby zmienili mi ip dzwoniłem i mówili ze powinienem mieć internet . okazało się ze jak podłącze kompa bezpośrednio do radiówki to mam net a przez routera nie mam a na starym kompie mam jak coś mam 3 kompy podpięte i na wszystkich jest net tylko na moim nie umie podłączyć.

    Proszę o pomoc
  • PCBway
  • Moderator - Sieci, Internet
    Podłącz się "pod radiówkę" na jednym z komputerów, jeżeli będziesz miał dostęp do internetu daj screen-a z komendy ipconfig /all. Jak skonfigurowany jest router (AP Router)?
  • PCBway
  • Poziom 8  
    nie wiem jak jest skonfigurowany router ,informatyk ją konfigurował

    Zdania zaczynamy z wielkiej litery i kończymy, np: kropką. MOD
  • Moderator - Sieci, Internet
    Musisz sprawdzić jak masz skonfigurowany router WR543g. Musi być ustawiony jako AP Router i port WAN jako Dynamic IP
  • Poziom 8  
    jimasek napisał:
    Musisz sprawdzić jak masz skonfigurowany router WR543g. Musi być ustawiony jako AP Router i port WAN jako Dynamic IP


    był tak skonfigurowany jak ty napisałeś
  • Moderator - Sieci, Internet
    To daj screen-a ze statusu routera WR543g, kiedy "radiówka" jest podpięta do portu WAN.
  • Poziom 8  
    jimasek napisał:
    To daj screen-a ze statusu routera WR543g, kiedy "radiówka" jest podpięta do portu WAN.


    ten screen co dodałem wlasnie jest z starego komputera jak jest podlączony do routera.tam wszystko działa dodam ze ten nowy komp ma problem z wyszukaniem adresu sieciowego ip
  • Moderator - Sieci, Internet
    Chodzi chyba o podłączenie routera WR543g do radiówki, bo już nie ogarniam twoich wypowiedzi?
  • Poziom 8  
    Sufiks podstawowej domeny DNS . . . . . . :
    Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Nieznany
    Routing IP włączony . . . . . . . : Nie
    Serwer WINS Proxy włączony. . . . : Nie

    Karta Ethernet Połączenie lokalne 4:

    Sufiks DNS konkretnego połączenia :
    Opis . . . . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/100 VE Network Conne
    on
    Adres fizyczny. . . . . . . . . . : F4-EC-38-A2-2B-FA
    DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
    Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak
    Adres IP. . . . . . . . . . . . . : 192.168.88.103
    Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.88.1
    Serwer DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.88.1
    Serwery DNS . . . . . . . . . . . : 195.66.73.2
    195.66.73.11
    Dzierżawa uzyskana. . . . . . . . : 13 lipca 2012 22:43:45
    Dzierżawa wygasa. . . . . . . . . : 16 lipca 2012 22:43:45

    to jest z ipconfig z tego nowego kompa jak podłączylem go bez routera a jak podepne z routerem i to wpisze to tam nic niema tylko mac adres